Azerbaycan'daki Türk işadamları terörü kınadı

Azerbaycan'daki Türk işadamları terörü kınadı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir araya gelen Türk işadamları,Türkiye'de yaşanan terör olaylarını şiddet ve nefretle kınadıklarını ifade etti.

Bakü'de Türk Şehitliği'nde bir araya gelen Azerbaycan Türk Sanayici İşadamları Derneği (TUSİAB) çalışanları, Türkiye'de yaşanan terör olayları ilgili basın açıklaması yaptı. Türk işadamları adına açıklama yapan TÜSİAB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Keleş, Türkiye'de meydana gelen terör olaylarını şiddetle ve nefretle kınadıklarını ifade etti. PKK terör örgütünün Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne karşı her geçen gün şiddetini arttırdığı vurgulandı.

Yavuz Keleş, "Şu mezar taşlarının her biri Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar kardeşliğimizi ortaya koyuyorken, bizlere kardeş kavgası senaryoları çizenler, ülkemiz üzerinde ameliyat yapmaya çalışanlar bilsinler ki; biz millet olarak bu oyunu bozarız! Dün Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da bozduk, bugün yine bozarız. Bugün Türkiye içerisinde bir başka vatan planları yapanlar şunu iyi bilsinler ki, dün İngiliz ve Fransızların işgal ettikleri coğrafyalar da şanlı olan Urfa, kahraman olan Maraş, gazi olan Antep illerimiz vardıysa, bugünkü oyunlara karşı Hakkari'nin, Diyarbakır'ın, Batman'ın önüne de kahramanlık ekleri yakında eklenecektir. Şunu herkes bilmelidir ki, milletimize bu acıyı yaşatanlar tüm türevleriyle, iç ve dış destekçileri ile birlikte tarih çöplüğünde hak ettikleri yeri alacaklardır. PKK ve sahipleri bilsinler ki, Türk bayrağı altında, devletine sadık bütün yurttaşlarımızla kardeşçe yaşamak azmi ve kararlığımızı asla zedelemeyeceklerdir." dedi.

Basın açıklamasının ardından Türk işadamları Bakü'deki Türk ve Azerbaycan Şehitliği'ne çelenk koyarak saygı duruşunda da bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Azerbaycan'daki Türk işadamları terörü kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER