ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez: Tarım Fuarı, bölgeyi birleştiriyor

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez: Tarım Fuarı, bölgeyi birleştiriyor

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Çukurova'nın dünyanın en verimli tarım bölgesi sayılan 3 ovadan biri olarak kabul edildiğini, ancak tarıma daha çok önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Sönmez, yaptığı açıklamada Çukurova çiftçisinin bereketli topraklarda bol ürün elde ettiğini kaydetti. Sönmez, çiftçinin inovasyona dayalı dünya ile rekabeti için hem destek alması hem de yeniliklere adapte olması gerektiğini vurguladı. Bölgede düzenlenen fuarların çiftçi için önemine işaret eden Sönmez, ADSİAD üyesi Elka Fuarcılık'ın düzenlediği ve 16-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 'Çukurova Tarım Fuarı'na Çukurova çiftçisinin ilgi göstermesini diledi.

Fuarın, Adana ve Mersin'in gücünün, vizyonunun tüm dünyaya gösterilmesi adına önemli bir kazanım olacağına işaret eden Sönmez, sadece bölgeden değil, Türkiye'den ve dünyadan birçok çiftçi, sanayici, tüccar, iş insanı, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yer alacağı fuarın gücüne her kesimin inanması gerektiğini kaydetti.

Sönmez, çiftçi ve vatandaşları, yıllarca Çukurova ve Türkiye tarımına, sanayisine ve sosyal-sportif yaşamına katkı sunan Çukobirlik Tesisleri'nde düzenlenecek fuara davet etti. Adana ve Mersin'in tam ortasında yer alan fuar alanının iki kentin işbirliği açısından da örnek olacağını ifade eden Sönmez, "Adana ve Mersin'in güç birliği bölgesel kalkınmanın önünün açılması için de önemli bir girişim olacaktır." dedi. Sönmez, sürdürülebilirlik ve inovasyon açısından tarım dünyasında iyileştirmelerin gerekliliğini de yineledi.

CİHAN
<< Önceki Haber ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez: Tarım Fuarı, bölgeyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER