Azerbaycanlılar yeni yılı sevinçle karşıladı


Azerbaycan'da halk, yeni yılı Hazar Denizi sahillerinde sevinçle karşıladı. Denizdeki gemilerden atılan havai fişek gösterisini izlemek için binlerce vatandaş saatler öncesinden sahildeki Milli Park'a toplandı.

Sokaklarının adeta karnaval alanına dönüştüğü başkent Bakü'nün değişik mekanlarında kurulan yılbaşı ağaçlarının etrafına toplanan gençler, şarkılar söyleyerek 2016'ın gelişini kutladı. Yeni yıla Türkiye'den iki saat önde giren Azerbaycan'da, saatlerin 00.00'ı göstermesiyle başkent semaları havai fişek gösterisiyle aydınlandı. Gemilerden fırlatılan havai fişekler Hazar Denizi'nde renk cümbüşü oluştururken, yerli ve yabancı turistlerin de katıldığı görkemli şölende sevinç çığlıkları atıldı.

Ülkede yayın yapan ulusal kanallar da bu anı ekran başındaki izleyicilerine canlı olarak iletti. Yılbaşına dakikalar kala Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise yayınladığı kutlama mesajında halka seslenerek sağlık, mutluluk ve bereket dileklerinde bulundu.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden kutlamalar, yerel sanatçıların sahne performansları ile sona erdi. 31 Aralık'ın aynı zamanda Azerbaycanlıların Dayanışma Günü olması dolayısıyla çifte kutlama yapan vatandaşlar, gün boyu çeşitli konser etkinlikleriyle eğlendi. Dayanışma Günü ve yılbaşı kutlamaları için Azerbaycan'da 5 gün resmi tatil ilan edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Azerbaycanlılar yeni yılı sevinçle karşıladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER