Aziz Akkaya: Rio yolunda 3 finalimiz var


A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yer almayı çok istediklerini ve önlerinde 3 önemli final maçının olduğunu söyledi.

İsviçre'nin Cenevre şehrinde bugün akşam saatlerinde yapılan kura çekilişi sonrasında B Grubu'nda Kamerun ve Arjantin ile eşleştiklerini belirten Başantrenör Aziz Akkaya yaptığı açıklamada, "B Grubu'nda Kamerun ve Arjantin ile karşılaşacağız. Amacımız grubumuzda ilk sırayı almak. Toplamda üç maç kazanmamız durumunda Olimpiyat Oyunları'nda yer alacağız. Bu maçları mutlaka kazanmamız gerekiyor." dedi.

EŞLEŞMELER NASIL OLACAK?

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na gidecek takımların belli olacağı Kadın Basketbol Milli Takımları'nın öncelikli hedefleri, eleme maçlarında gruplarını ilk iki sırada bitirmek. Gruplarını ilk ikide bitirecek takımlar çeyrek finale yükselecek.

Çeyrek finalde takımlar çapraz olarak eşleşecekler ve çeyrek finalden galibiyetle ayrılacak olan 4 takım direkt olarak Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek.

A Milli Kadın Basketbol Takımı grubunu ilk iki sırada bitirmesi halinde, Küba, Yeni Zelanda, Fransa'nın mücadele ettiği A Grubu'ndan gelecek takımla eşleşecek. Mağlup olan 4 takım ise kendi aralarında yarı final ve final mücadeleleri yapacaklar. Finalde galibiyete ulaşan takım da, son takım olarak Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Aziz Akkaya: Rio yolunda 3 finalimiz var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER