Aziz Güler'in ailesi: Devlet 59 gündür Güler'in cenazesini teslim etmedi


Suriye'de IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden ve cenazesi Başbakanlığın izniyle yaklaşık 2 ay sonra getirilen Aziz Güler'in ailesi bir basın toplantısı yaptı. Açıklamada "Tam 59 gündür Güler'in cenazesi devlet güçleri tarafından bize teslim edilmedi." denildi.

Aziz Güler'in ailesi Gazi Mahallesi Cem Evi'nde bir basın açıklaması yaptı. Güler'in cenazesinin 59 gün sonra verildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Aziz Güler 21 Eylül günü Rojava'da şu anda tüm dünyanın korktuğu IŞİD çetelerine karşı cesurca savaşırken ölümsüzleşti. Tam 59 gündür Güler'in cenazesi devlet güçleri tarafından bize teslim edilmedi." ifadeleri kullanıldı.

Güler'in cenazesinin teslim edilmesi için milletvekillerinin araya girdiğini belirten Güler'in ağabeyi Ersin Umut Güler, "Vekiller, cenazenin verilmemesi konusunda Bakanlar Kurulu kararı olduğunu söylüyorlardı. Suruç Kaymakamı Abdurrahman Çiftçi de bize bir kararın olmadığını, Başbakanlık'tan gelen sözlü talimat gereği cenazenin alınamadığını söyledi. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti sözle mi yönetiliyor? Anayasa, kanun işlemiyor mu? Kaymakam cenazelerin alındığını ama Başbakanlıktan gelen talimat sebebiyle verilemediğini söyledi." diye konuştu.

Cenazeyi teslim almak için çok zorluklar yaşadığını aktaran Baba Mehmet Güler, oradaki halkların mücadelesini takdirle karşıladığını ifade etti.

HDP İstanbul milletvekili Erdal Ataş ise "Aziz Güler, IŞİD gibi gerici zihniyetle, tekçi zihniyetin çok daha gerisinde, kadına ve doğaya düşman bir zihniyetin karşısında yaşamını yitirdi. Onların gelecek toplum adına sürdürdükleri mücadeleye sahip çıkmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda cenazenin Pazar günü saat 13.00'ta Gazi Mahallesi Şair Abay Lisesi önünde yapılacak törenin ardından Gazi Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Aziz Güler'in ailesi: Devlet 59 gündür Güler'in cenazesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER