Makara değil... Bağış, Zekeriya Öz'e teşekkür mektubu yazmış

Eski AB Bakanı Egemen Bağış, Savcı Zekeriya Öz’e, yürüttüğü Ergenekon soruşturması ile “demokrasi yolculuğunda katkısından dolayı” teşekkür mektubu göndermiş.

Makara değil... Bağış, Zekeriya Öz'e teşekkür mektubu yazmış

Arzu Yıldız ve Fatih Yağmur’un kaleme aldığı "AKP’yi sarsan 10 gün, bilinmeyenleri ile 17 Aralık” isimli kitabında, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının başındaki başsavcı vekili Zekeriya Öz’e operasyondan 1,5 yıl önce özel yetkilerinin alınıp başsavcı vekili olarak atandıktan sonra 5 Nisan 2011’de eski Bakan Eğemen Bağış’ın yolladığı teşekkür mektubu ilk kez ortaya çıktı. GriHat'ın haberine göre, Bağış, 17 Aralık sonrası "kumpas" denilen Ergenekon davasının Türkiye demokrasisini ileriye taşıdığından bahsederek Öz'e  “Türkiye’nin ileri demokrasi yolculuğunda çok kritik ve tarihi bir davanın sorumluluğunu büyük bir başarıyla ve cesaretle üstlendiniz. Ülkemizin hızla şeffaflaşarak çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması noktasında kararlılıkla yürüttüğünüz davanın büyük bir katkı sağladığını düşünüyorum” sözleri ile teşekkür dileklerini iletti.

İşte o mektup;

"Sayın Zekeriya Öz,

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararnamesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atandığınızı memnuniyetle öğrenmiş bulunuyorum.

Daha önceki göreviniz Türkiye’nin ileri demokrasi yolculuğunda çok kritik ve tarihi bir davanın sorumluluğunu büyük bir başarıyla ve cesaretle üstlendiniz. Ülkemizin hızla şeffaflaşarak çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması noktasında kararlılıkla yürüttüğünüz davanın büyük bir katkı sağladığını düşünüyorum.

Keza AB üyelik sürecimiz açısından da bu davanın büyük bir önem arz ettiğini, Avrupalı yetkililer tarafından da bunun önemli bir fırsat olarak görüldüğünü paylaşmak isterim.

Bu vesile ile yeni görevinizden dolayı sizi tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum

İçten teşekkürlerimle


Egemen Bağış

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

13 Mart'ta tüm kitapçılarda

Kitapta ayrıca 17 ve 25 Aralık operasyonları 16 Aralık'tan 26'a kadar gün gün saat saat hikayeleştirilerek akıcı bir şekilde aktarılıyor. Üç bölümden oluşan kitapta, ilk kez ortaya çıkacak birçok bilgi ve belgenin yanı sıra aynı zamanda tarihi bir arşiv niteliği taşıyor. Operasyon sırasında 17 Aralık sabahı yapılan aramalarda neler yaşandığı ilk kez tüm yönleri ile kitapta geniş bir şekilde anlatılıyor. Kitap, 13 Mart Cuma Günü N-T,D&R, Remzi Kitapevi başta olmak üzere tüm kitapçılarda yerini alacak.

GriHat Özel
<< Önceki Haber Makara değil... Bağış, Zekeriya Öz'e teşekkür mektubu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER