Bahçeli: Tezek yakmak isteyenlere engel olan yok, sarayla işe başlanmalı


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, doğalgazın akışında bir tıkanıklık ve aksaklık olursa Türk milletinin Rusya'ya el avuç açacak kadar küçülmeyeceğini söyledi. "Ancak bu tezek yakalım manasına da gelmemelidir." diyen Bahçeli, "Erdoğan'ın 'Biz hayat boyu doğal gaz kullanmadık, bu millet çileye alışıktır' diklenmesi en başta milletimize bühtan ve haksızlıktır. Evet doğal gazı hayat boyu kullanmadık, ama doğal olmayan gaza da kimsenin gelmesi mümkün değildir. Düne kadar doğal gazın geldiği şehirleri anlata anlata bitiremeyen, Ayşe bacımızın çektiği sıkıntıları miting malzemesi olarak kullanan ve geçmiş hükümetleri beceriksizlikle suçlayan Erdoğan, şimdi doğal gazı hamaset gazlamasıyla karartmaktadır. Tezek yakmak isteyenlere engel olan yoktur ve tez elden sarayla işe başlanmalıdır. Bu millet zaten asırlardır tezekle, odunla ısınmış; sobanın, yanan ocakların etrafında buza, soğuğa dayanmıştır." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuştu.

Doğu ve güneydoğuda her yerin hendek, her yerin barikat olduğunu kaydeden Bahçeli, "Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, kentteki ilk Osmanlı eseri Fatih Paşa Camii yakılmıştır. İş artık bu raddeye kadar gelmiştir. Bu tehlikeli süreci ne pahasına olursa olsun durdurması gereken devlet ve hükümet idaresi Erdoğan'ın hezeyanlarına yetişmek, onu pışpışlamak için yarışmaktadır." dedi.

ERDOĞAN VE AKP ZİHNİYETİ BAŞKANLIK KARŞILIĞINDA HER TAVİZİ VEREBİLECEK KIVAM VE KONUMA GELMİŞLERDİR

Türkiye'nin milli birliği, huzuru, dayanışma ve kardeşlik hukukunun ateş altında olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu: "Tahir Elçi'nin evine ziyarette bulunan, arkasından Diyarbakır Barosu'nda konuşan ana muhalefet partisi genel başkanı, 'barikatları kuran arkadaşlar' diyecek kadar teröre arka çıkmıştır.Davutoğlu ve Erdoğan'ın dağdaki gençler sözünden sonra, Kılıçdaroğlu'nun arkadaşlar ifadesi kurşun gibi adresini bulmuştur. PKK militanları güpegündüz roketli saldırılarla Diyarbakır'da savcıların görev yapmasını engellemişlerdir. Terör örgütü şiddet ve saldırıları kent merkezlerine doğru yaygınlaştırma stratejisini takip etmekte, kırsaldan şehirlere doğru açılmaktadır. PKK, örgüte destek vermeyen, katılmayan hatta karşı tavır alan veya alabilecek kim varsa kitlesel göçe zorlamaktadır. Bu şartlar altında, terör yandaşlarından hükümete yeniden masaya oturma çağrıları, müzakere teklifleri gelmektedir. Endişemiz şudur: Erdoğan ve AKP zihniyeti başkanlık karşılığında her tavizi verebilecek kıvam ve konuma gelmişlerdir."

MHP'siz siyasetin Türk'süz vatan demek olduğunu belirten Bahçeli, "MHP'siz siyaset vatansız Türk demektir. MHP'siz siyaset Balkanlaşmış ülke, batmış Türkiye demektir. MHP'siz siyaset Türkiye Cumhuriyeti'nin kefenlenmesi, Türk tarihinin sökülüp atılması demektir. Buhrana, bunalıma ve kargaşaya hapsedilmiş bir MHP; AKP-PKK ve küresel cinayet şebekelerinin eline koz vermek demektir. Bu can bu tende olduğu müddetçe Türk düşmanlarına ve MHP üzerinde hesap yapan çevrelere asla, ama asla izin vermeyecek, imkan tanımayacağım." açıklamasında bulundu.

DOĞAL GAZI HAYAT BOYU KULLANMADIK, AMA DOĞAL OLMAYAN GAZA DA KİMSENİN GELMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Ülkemizin kullandığı doğal gazın yüzde 54,5'ini Rusya'dan, yüzde 17,9'unu İran'dan, yüzde 12,4'ünü Azerbaycan'dan, Yüzde 10,4'ünü Cezayir'den, yüzde 4,8'ini Nijerya'dan temin edildiğini ifada eden Bahçeli, şöyle devam etti: "Anlaşılacağı üzere, Rusya önde gelen doğal gaz tedarikçimizdir.Eğer doğal gazın akışında bir tıkanıklık ve aksaklık olursa elbette Türk milleti Rusya'ya el avuç açacak kadar küçülmeyecektir.Ancak bu tezek yakalım manasına da gelmemelidir. Erdoğan'ın 'Biz hayat boyu doğal gaz kullanmadık, bu millet çileye alışıktır' diklenmesi en başta milletimize bühtan ve haksızlıktır. Evet doğal gazı hayat boyu kullanmadık, ama doğal olmayan gaza da kimsenin gelmesi mümkün değildir. Düne kadar doğal gazın geldiği şehirleri anlata anlata bitiremeyen, Ayşe bacımızın çektiği sıkıntıları miting malzemesi olarak kullanan ve geçmiş hükümetleri beceriksizlikle suçlayan Erdoğan, şimdi doğal gazı hamaset gazlamasıyla karartmaktadır. Türk milleti elbette varlığı ve egemenlik hakları için gaza, petrole, başka şeylere tamaha etmeyecek kadar büyüktür. Madem doğal gaz hava gazı görülüyor idiyse, Erdoğan niçin Paris'ten Doha'ya geçerek Katar Petrol Şirketiyle BOTAŞ arasında sıvılaştırılmış doğal gaz alımına ilişkin mutabakat zaptını imzalamıştır?Ve de tezek yakmak isteyenlere engel olan yoktur ve tez elden sarayla işe başlanmalıdır. Bu millet zaten asırlardır tezekle, odunla ısınmış; sobanın, yanan ocakların etrafında buza, soğuğa dayanmıştır."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunduğunu anlatan Bahçeli şunları kaydetti: "Hükümet sizsiniz. Yeki sizdedir. Milli irade ülke yönetiminde partinizi görevlendirmiştir. Dış politikada çok başlılık ve hükümetin atıl kalması çok mahsurludur. Cumhurbaşkanıyla mutat görüşmelerinizde ülke gündemini pek tabiidir ki istişare ediniz, diyeceğim bir şey yoktur. Ancak dış politikanın sadece Erdoğan'ın günübirlik ve polemik üzerine bina edilen sözlerine bırakılması, hükümetin geriye atılması Türkiye'nin ciddi şekilde aleyhinedir.Sayın Başbakan, buna müsaade etmeyiniz, üstlendiğinizin görevin gereğini yapınız, dış politikayı siz yürütünüz, Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarında kalmasını ısrarla isteyiniz."

CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: Tezek yakmak isteyenlere engel olan yok, sarayla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER