Bakan Avcı: Fethi Gemuhluoğlu ile yolu kesişen bir kuşak olarak çok talihliydik


'Fethi Gemuhluoğlu Dostluk Günleri' anma programınında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yazar ve şair Fethi Gemuhluoğlu ile yolu kesişen bir kuşak olarak çok talihli olduklarını söyledi. Avcı, "Fethi ağabey hepimize ağabeydi. Biz çok şanslıymışız. Biz derken bir şekilde Fethi ağabeyle yolu kesişmiş olan, Fethi ağabeyle bakışmış olan bir kuşak olarak biz çok talihliydik. Allah razı olsun." dedi.

Yazar ve şair Fethi Gemuhluoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) ortaklaşa düzenlendiği 'Fethi Gemuhluoğlu Dostluk Günleri'yle anılıyor. İki gün sürecek programın yapıldığı Sultanahmet'teki tarihi Kızlarağası Medresesi'ndeki anmada konuşan Bakan Avcı, "Fethi ağabeyle ilgili ne zaman birkaç söz söylemek gerekse çok zorlanıyorum. Gösterdiğiniz vefa için çok teşekkür ediyorum. Fethi ağabey hepimize ağabeydi. Biz çok şanslıymışız. Biz derken bir şekilde Fethi ağabeyle yolu kesişmiş olan, Fethi ağabeyle bakışmış olan bir kuşak olarak biz çok talihliydik. Allah razı olsun. Hayırlar feth olsun. Himmetleri üzerimizde daim olsun. Hepinizi hürmetle selamlıyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı ise şöyle konuştu: "Fethi Gemuhluoğlu ile ilk tanıştığımda daha lise yıllarında büyük bir heyecan, büyük bir coşku ve büyük bir aşk duymuştum. Sanki bütün yaralarıma, bütün gönül sızılarıma aradığım ilacı buldum diye hissetmiştim. Ama hayatta olmadığını öğrenince bir boşluk halinde kendimi hissettim. 30 yıldır şunu arıyorum Fethi Gemuhluoğlu'nun aşkı ve duruşuyla bize ağabeylik yapacak birini bulabilir miyiz? diye. Muhakkak vardır bu topraklar boş değildir ama ben Fethi Gemuhluoğlu büyüklüğünde, ufkunda bir ağabeye rastlamadım."

CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Avcı: Fethi Gemuhluoğlu ile yolu kesişen bir kuşak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER