Yalçınsoy: Aktif Eğitim-Sen üyeleri iftiraların failleri gibi yamuk değil


Aktif Eğitim Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Muhsin Yalçınsoy, sendikal mücadelede kirli oyunlar gördüklerini söyledi. Yalçınsoy, "Aktif Eğitim-Sen ve üyeleri paralel, kare, dikdörtgen vb. herhangi bir geometrik şekil olmadığı gibi anılan iftiraların failleri gibi yamuk da değildir." dedi.

Yalçınsoy, ülkemizde bazı sendikaların siyasi yapıya diyet borçlarını ödeyebilmek için her geçen gün daha da siyasallaştığını belirterek, "Görevini kötüye kullanan bazı bürokratlardan aldıkları gayr-ı meşru destekle kamu kurumlarında çalışma barışını adeta dinamitlemektedir. Aynı anlayış kamu çalışanının karşısına bazen maiyetindeki personeli siyasi/sendikal tercihlere zorlayan bir zorba yönetici, bazen çalışma arkadaşlarını kendisi gibi düşünmediği için sürgün, kurs görevi verilmeme, yöneticilikten alınma, adaylığının kaldırılmaması vb. söylemlerle tehdit eden bir haydut, bazen de kendilerini ve desteklediklerini desteklemeyi ilahi emir olarak gören ve göstermeye çalışan bir ham softa olarak çıkmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarında bunlar yaşanırken bazı tetikçiler de sahiplerinin veya ahbabı oldukları çavuşlarının illegal çıkarları için kendi çöplüklerinde çığırtkanlık yapmaktadır. Aktif Eğitim-Sen ve üyeleri paralel, kare, dikdörtgen vb. herhangi bir geometrik şekil olmadığı gibi anılan iftiraların failleri gibi yamuk da değildir." diye konuştu.

Aktif Eğitim Sendikası Diyarbakır Temsilcisi, sözlerini şöyle tamamladı: "Son günlerde bazı sözde internet haber sitelerinde muhtemelen aynı kirli odaktan talimatla yazdırılmış ve 'Aktif Eğitim-Sen'de deprem, üyeler bir panik havası içinde topluca istifa ediyor' vb. içerikli yalanlarla dolu haber müsveddeleri yayınlanmaktadır. Toplumda yaşanan her felaketi kendi hesabına kazanca çevirmeye çalışan bu şark kurnazları oluşmasını hasretle bekledikleri depremde evini terk etmesini istediklerine üye olmaları gereken sendikayı talimat buyurmayı da ihmal etmemişler. Sendikal mücadelede kirli oyunları görüyoruz"
CİHAN
<< Önceki Haber Yalçınsoy: Aktif Eğitim-Sen üyeleri iftiraların failleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER