Bakan'dan ödüllü müdür mahkemeyi kazandı

Bakan'dan ödüllü müdür mahkemeyi kazandı

Yeni sisteme göre okul müdürlüğünden öğretmenliğe atanan birçok kişi açtıkları davaları kazanarak göreve iade kararı alıyor.

Tokat İbni Sina Meslek Lisesi'nde 6 yıl okul müdürü olarak görev yapan Fatih Tiryaki, geçen yıl yürürlüğe giren yeni puanlama sistemi neticesinde 75 puan altında sonuç elde ederek farklı bir okula öğretmen olarak atandı. Okul müdürü olarak görev yaptığı okulda, yaptığı çalışmalar sonrasında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elinden, kaliteli ekipler kategorisinde Türkiye üçüncülüğü ödülünü de alan Tiryaki, yaşanan olayların ardından konuyu mahkemeye taşıdı. Tokat İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda Fatih Tiryaki için göreve iade kararı çıktı.

Konu hakkında Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, siyasi olarak atılan adımların ve atamaların mahkeme kararlarıyla bir bir geri döndüğünü ifade etti. "Yapılan görev alma ve atamalar tamamen siyasi hesaplarla yapılan işlemlerdi. Görevden alınan müdürler mahkemeyi kazanarak göreve dönüş hakkı kazanıyor. Tokat'ta şu ana kadar yaklaşık 30 kişi aynı durumdadır. Göreve dönmeye hak kazanan fakat halen başlatılmayan arkadaşlarımızın mağduriyetinin biran önce giderilmesini istiyoruz. Müdürlük puanlama sisteminde yüzde 60 oranında oy verme hakkı olan milli eğitim kurumu ve oylamayı yapanları da mahkemeye taşımayı düşünüyoruz. Sendika olarak mahkeme kararlarının yasal süre içerinde uygulanmasını bekliyoruz. Tokat Valisi Cevdet Can'dan da bu konunun takip edilerek yasal süresi içerinde yerine getirilmesini talep ediyoruz." dedi
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan'dan ödüllü müdür mahkemeyi kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER