Bakan doğrulamak zorunda kaldı

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda “Milete ettiği küfürle ünlenen ve son olarak Artvin Cerattepe’deki bakır madeni projesiyle gündeme gelen işadamı Mehmet Cengiz’in vergi borcunun silindiği, Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından doğrulandı.

Bakan doğrulamak zorunda kaldı

Cengiz’in yaklaşık 425 milyon TL’lik vergi borcunun ‘sıfırlandığı’ günlerdir konuşuluyordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda MHP’li Mehmet Günal’ın “Cengiz’in parasını açıkla, takdir edelim” sözleri üzerine, Bakan Ağbal, iddianın ispat edilmesini istedi. Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 24 Aralık 2010 tarih ve 21 Eylül 2010 tarihli belgeyi göstererek bakandan halka doğru bilgi vermesini talep etti.

‘Belge devlet kayıtlarında mevcut’

Tanal’ın sözlerine yanıt veren Ağbal, “Bu belge devletin kayıtlarında mevcut, her türlü denetime tabi tutulmuş resmi bir belgedir. Hukuka aykırı bir işlem yapılmamıştır” diyerek Cengiz’in vergi borcunun silinmesi olayını doğruladı.

Tanal’ın olayın Cengiz ve bakanlık arasındaki uzlaşma sonucu gerçekleştiğini iddia etmesi üzerine Ağbal, “Maliye bakanlığında, uzlaşmada hiç kimsenin haksız bir yere 1 kuruş vergisi indirilmez, indirilmesi de mümkün değil” diyerek bu iddiayı da kabul etmiş oldu.

Ne olmuştu?

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Merkezi Uzlaşma Komisyonu, Cengiz İnşaat’ın 2005-2009 yıllarına ait 424.4 milyon TL’lik vergi cezasını ‘sıfırlamıştı‘.

DİKEN
<< Önceki Haber Bakan doğrulamak zorunda kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER