Bakan Eroğlu, Afyon'da 29 adet tesisin açılış ve temelini attı

Bakan Eroğlu, Afyon'da 29 adet tesisin açılış ve temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da toplam 29 tesisin açılış ve temel atma törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, toplu temel atma ve açılış kapsamında Sinanpaşa ve Şuhut'ta ormancılık ve ağaçlandırma projelerini açıkladı. Projeler arasında Şuhut İ.M.E binası, yangın gözetleme kulesi, orman köylülerine Or-Köy kredisi verilmesi, gelir getirici tür tesis edilmesi, fidan üretim çalışmaları ile ağaçlandırma, toprak muhafaza ve erozyon kontrolü çalışmalarının yapımı yer alıyor.

AFYON'DA TOPRAKLAR SUYA KAVUŞUYOR

Bakan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da toplam 15 bin 510 dekar zirai arazinin suya kavuşacağını, ayrıca temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle toplam 3 ilçe, 2 köy ve 1 belde de taşkın zararlarından korunacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 13 yılda bazı yatırımcı bakanlıklar tarafından Sinanpaşa'ya 300 milyon lira, Şuhut'a 350 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade ederek, bu yatırımların 250 milyon lirasının Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait olduğunu kaydetti.

Eroğlu, Bakanlık olarak son 13 yılda Şuhut'a 130 milyon lira, Sinanpaşa'ya da 120 bin liralık yatırım gerçekleştirdiklerini anlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Eroğlu, Afyon'da 29 adet tesisin açılış ve temelini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER