Bakan Ramazanoğlu: Siyasette şeffaf olmayı ahlâki bir ilke olarak benimsedik


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, siyasette şeffaf olmayı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmayı ahlâki bir ilke olarak benimsediklerini söyledi. Ramazanoğlu, Denizli'deki Çardak Organize Sanayi Bölgesi için arsa tahsis törenine katıldı. Törende Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve buradan arsa alan işadamları da hazır bulundu.

Törende konuşan Bakan Ramazanoğlu, 1 Kasım 2015'teki genel seçimde milletin güçlü iradeyi bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Ramazanoğlu, "Biz de sizden aldığımız güçle her alanda eşit ve adil bir şekilde hizmet üretmeye devam ediyoruz. Yakın geçmişe baktığımızda, dünyada ve Avrupa'da küresel ölçekli krizler yaşanırken hükümetimiz güçlü ekonomisiyle bu krizlerden etkilenmemiş, kararlı bir şekilde büyümesini sürdürmüştür. Türkiye, küresel ve bölgesel anlamda güvenilir bir liman haline gelmiştir." dedi. AK Parti'nin, iktidar görevini devraldığı 2002 Kasım ayından itibaren sağladığı güven ve istikrar ortamı sayesinde Türkiye'nin her bölgesinde yeni işletmeler, yeni fabrikalar, yeni üretim tesisleri açıldığını belirten Ramazanoğlu, "Türkiye artık özel sektörle işbirliği içerisinde, küresel sermayenin de desteğiyle istikrarlı büyüme sürecini yakalamıştır. Gayrisafi yurtiçi hasıla, 2002 yılında 232 milyar dolarken bugün 800 milyar dolar seviyesine yükselmiştir. Bu durum bizlere ekonomideki iyileşmeyi, milletimizin hayat standartlarının arttığını göstermektedir. Ülkemizde enflasyon yüzde 30 civarındayken bölgemizde yaşanan savaşlara, ekonomik krizlere rağmen bugün enflasyonu tek haneli rakamlara çeken, milletimizi enflasyon karşısında ezdirmeyen bir hükümet var. Artan genç nüfusa rağmen işsizlik oranlarını tek haneli rakamlarda tutmayı başarabilen, yeni istihdam alanları açan nadir ülkelerden biriyiz." diye konuştu.

'VATANDAŞIMIZI SİYASİ HİÇBİR AYRIM YAPMAKSIZIN KUCAKLADIK'

Kararlı ekonomi politikaları sayesinde kişibaşına düşen milli gelirin artığını vurgulayan Bakan Sema Ramazanoğlu, "Siyasette güven ve istikrarın sağlanması, büyük ekonomiler için sürdürülebilir kalkınmanın olmazsa olmaz şartlarındandır. Bu şartlar altında girişimcilerimizin her yatırım hamlesi bizleri heyecanlandırmaktadır. Siyasette şeffaf olmayı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmayı aynı zamanda ahlâki bir ilke olarak benimsedik. Şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki hükümet olarak bu ülkenin sanayicisine, ticaret erbabına, ihracatçısına, 78 milyon insanımızın potansiyeline güveniyoruz. Hükümet olarak 13 yıldır, 78 milyon vatandaşımızı siyasi hiçbir ayrım yapmaksızın kucakladık. Türkiye'yi bütün şehirleriyle, bütün sektörleriyle ayağa kaldıracak güç, karşılıklı güven ilişkisidir. Bu inancı, bu güveni boşa çıkarmamak için canla başla çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Ramazanoğlu: Siyasette şeffaf olmayı ahlâki bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER