Hasan Palaz'a ikinci tutuklama şoku

Hasan Palaz, TÜBİTAK'a giren Hasan Başaran'ın işe alınmasıyla ilgili ikinci kez tutuklandı.

Hasan Palaz'a ikinci tutuklama şoku

Böcek soruşturması kapsamında tutuklanan Hasan Palaz, AKP'li iki bakanın referansıyla TÜBİTAK'a giren Hasan Başaran'ın işe alınmasıyla ilgili ikinci kez tutuklandı. Başaran'ın askere giderken kullandığı ve kuruma sunduğu sahte diplomanın faturası Palaz'a kesildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde ofisinin dinlenmesiyle ilgili hazırlanan raporda tahrifat yapması istenen TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz sahte diploma iddialarıyla ilgili ikinci kez tutuklandı.


Bugün'den Gökhan Özdfağ'ın haberine göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji eski bakanı (BSTB) Nihat Ergün'ün ağabeyinin damadı olan Hasan Başaran 2,5 yıl önce sahte diplomayla TÜBİTAK'a başvurdu.

Başaran'a Adalet ve Kalkınma Partisi’nden iki bakan da referans oldu. Başaran sahte belgeyle kriterlere uyması nedeniyle işe alındı. Hasan Başaran'ın sahte diplomayla işe girdiği yaklaşık 2 yıl sonra ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkmasının ardından Başaran tutuklandı.

NOTER ONAYLI BELGE

Başaran'ın tutuklanmasının üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesinin ardından belgeye güvenerek işlem yapan TÜBİTAK Başkanvekili Hasan Palaz ile 3 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

"Ömrümü Yedin Bay Böcek" isimli kitabında, böcek olayında istenilen raporu vermediği için kendisinden intikam alındığını belirten Palaz tutuklanırken diğer iki isim ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Palaz'a savcılık ifadesinde sahte diplomalı iki kişiyi neden işe aldığı soruldu. Belgenin kanunen sahteliğinin araştırılmasının söz konusu olmadığını anlatan Palaz, "Bu konuda sorumluluk belgeyi verenlere aittir. Kurumda da bu kontrolleri İnsan Kaynakları birimi yapmaktadır" dedi.

ASKERLİK ŞUBE BAŞKANI DA MI SUÇLU?

Başaran'ın bizzat TÜBİTAK Başkanı tarafından işe alındığını belirten Palaz kitabında, "Bu kişinin eski bakanlardan Nihat Ergün’ün akrabası olduğunu biliyorum. CV’sinin de bakanlıktan gönderildiğini duymuştum. Ben bu tür işe alımlarda bürokrasi ile uğraşmam. Ayrıca Başaran, TÜBİTAK’tan önce Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi’nin Kent Konut A.Ş isimli şirketinde 7 yıl bilgi işlem müdürlüğü yapmış. TÜBİTAK Başkanınca işe alındıktan sonra ise başkanı olduğum BİLGEM’e görevlendirilmiş. Sahte diploma olaylarının benimle uzaktan yakından alakası yok" ifadelerine yer verdi. Başaran'ın diploma nedeniyle kısa dönem askerlik yaptığına dikkat çeken Palaz, "Askerlik şubesi başkanı da mı suçlu" diye sordu.
<< Önceki Haber Hasan Palaz'a ikinci tutuklama şoku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER