Soylu'dan Can Dündar'a ağır sözler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Bir yargı kararıyla gazetecilik kimliğinden uzak bir şekilde içeri giren hapse giren birisi yine bir yargı kararıyla dışarı çıkarken Sayın Cumhurbaşkanımızı ifade ederek ona doğum günü hediyesi olsun diye söylediği söz şunu en hafif itibariyle söylemek istiyorum ki seviyesizliğin dik alasıdır.” dedi.

Soylu'dan Can Dündar'a ağır sözler

Bakan Soylu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın cezaevi çıkışında söylediği, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın doğum günü biliyorsunuz. Kendisinin buradan doğum gününü kutluyoruz ve böyle bir tahliye kararıyla kutlamaktan dolayı da çok mutluyuz. Biz, evlilik yıl dönümünde girmiştik biliyorsunuz, bizi içeri attırmıştı diyelim. Biz de yaş gününde kendisine doğum günü armağanı vermek istedik.” sözlerine Trabzon’dan cevap verdi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Trabzon’da düzenlenen toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi; “Sorumluluklarımızın büyük olduğunu biliyoruz. Bazen sıkıntılarla karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz. Bazen hak etmediğimiz meselelerle karşı karşıya kaldığımızı da biliyoruz. Bunların her birinin aslında yapmaya çalıştığımız milletimizin gönlüne germek için gayret sarf ettiğimiz hizmetlerde önemli bir kilometre taşı olduğunu da biliyoruz. Ama bazen içimiz de acımıyor değil. Bunu açık söylemek istiyorum. Bir yargı kararıyla gazetecilik kimliğinden uzak bir şekilde içeri giren hapse giren birisi yine bir yargı kararıyla dışarı çıkarken Sayın Cumhurbaşkanımızı ifade ederek 'ona doğum günü hediyesi olsun' diye söylediği söz şunu en hafif itibariyle söylemek istiyorum ki seviyesizliğin dik alasıdır. Bunu bizim kabul etmemiz falan mümkün değildir. Doğru da değildir. Böyle bir kişiden ne aydın çıkar, böyle bir kişiden ne gazeteci olur ne de bu memlekete bir faydası olur. Duamız ailesine faydası olmasıdır. Başka hiçbir şey değil. Ama her zaman söylediğim sözü söyleyerek konuşmamı tamamlamak istiyorum. Biz hepimiz biliyoruz ki biz dünyanın en pahalı arsasında yaşıyoruz. Bu arsada herkesin gözü var. Biz bu arsanın bize bir emanet olduğunu hem geçmişimizden hem de geleceğimizden bir emanet olduğunu çok net ve anlamlı bir şekilde hissediyor ve yaşıyoruz. Bunun için her zaman sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız.”

CİHAN
<< Önceki Haber Soylu'dan Can Dündar'a ağır sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER