Bakan Yılmaz: Hastanenin kapanmasına asker değil de sen niye itiraz ediyorsun?

Bakan Yılmaz: Hastanenin kapanmasına asker değil de sen niye itiraz ediyorsun?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta Askeri Hastanenin kapanmasıyla ilgili olarak muhalefet partilerinden gelen eleştirileri cevapladı. Konuyla ilgili ilk kez konuşan Bakan Yılmaz, "Askerin hastalığına bakan bir hastane kapandığında askerden itiraz gelmiyor da senden niye itiraz geliyor?" diye sordu.

Bakan İsmet Yılmaz, Sivas'ta sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan İsmet Yılmaz, iktidarları zamanında yapılanları ve gelinen noktayı kıyaslarken kapatılarak Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastane ile ilgili muhalefet partilerinin eleştirilerini cevapladı. Bakan Yılmaz, bununla ilgili olarak askerden bir itiraz gelmediğini kaydederek, "Ben askerin bakanıyım. Askeri hastane kapandıysa ilk önce itirazın askerden gelmesi gerekir. Askeri ilgilendiren bir konuyken askerden bir itiraz gelmiyorsa bunu bir sormak lazım; Askerin hastalığına bakan bir hastane kapandığında askerden itiraz gelmiyor da senden niye itiraz geliyor? Burada farklı bir şey var, inanmamak lazım. Eğer askerden bir sıkıntı olsaydı onu çözmek bana düşerdi." diye konuştu.

Türkiye'de doktor eksiği bulunduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, "Türkiye'de doktor bulamazken Sağlık Bakanlığı Yunanistan'da ki doktorlara çağrı yapıyor iş verelim diye. YÖK, hükümetle siyasi kavgaya girerek Tıp Fakültesi açmadı ve kontenjanları artırmadı. Geldiğimizde YÖK bizim emrimizde olsa kontenjan artırsa, doktor alsa şimdi o doktorlar uzman olurdu. Türkiye ne durumlardan bugünlere geldi." ifadesini kullandı.

'MUHALEFET UCUZ SİYASET YAPIYOR'

Toplantıda konuşan Milletvekili Hilmi Bilgin de askeri hastanenin kapanması üzerinden siyaset yapmayı ucuz siyaset olarak nitelendirerek, "Varsa yoksa ucuz, kamuoyunda algı yönetimine dayanan bir siyaset izleniyor ki buna millet pirim vermeyecektir." dedi.

Bir siyasi partinin Sivas'ta 'askeri hastane ne zaman kapatıldı' diye billboardlar astığını hatırlatan Bilgin, şunları kaydetti: "Bizim dönemimizde kapandı. Devlet sırrıymış gibi vatandaşa sormaya da gerek yok. Sivaslının şunu sormasını beklerdim: Hastane kapatıldığı zaman, sağlık hizmetlerinde bir gerileme varsa, vatandaş mağdur olduysa bunu hep birlikte sorgulayalım. İşlevsiz kaldığı için Sağlık Bakanlığı'na devredilmiştir. Çok şey yaptık ama her şeyi tam yaptığımız iddiasında değiliz. Askeri hastane kapatılmasını konuşurken 600 yataklı hastaneyi de görmemiz lazım. Varsa yoksa ucuz, kamuoyunda algı yönetimine dayanan bir siyaset izleniyor ki buna millet pirim vermeyecektir."

Toplantıya milletvekili adayları ile başkanlar kurulunu oluşturan sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Yılmaz: Hastanenin kapanmasına asker değil de sen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER