Balıkesir'de göçük altında kalan işçinin cansız bedenine 9 saat sonra ulaşıldı


Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yanındaki inşaatta dün öğlen saatlerinde meydana gelen göçükte enkaz altında kalan inşaat işçisi Nasıf Yakıcı'nın (45) cansız bedenine 9 saat sonra ulaşıldı. Enkaz altında kalan 6 işçiden 4'ü hayatını kaybetti.

BAÜ Tıp Fakültesi'nin Bigadiç yolu üzerinde bulunan Çağış Kampüsü'nde dün saat 14.30 sıralarında yaşanan kazada 6 işçi göçük altında kaldı. BAÜ Tıp Fakültesi'nin yanında bulunan 3 katlı Morfoloji Bölümü binasının ikinci katının betonunun atılması sonucu meydana gelen göçük nedeniyle tonlarca ağırlığındaki harç ve demir, aşağıda çalışan işçilerin üzerine düştü.

Bölgeye çok sayıda sağlık ekibi ile jandarma, AFAD, Sivil Savunma ve Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı kurtarma ekipleri sevk edildi. Enkazdan çıkartılan 4 işçiden biri olay yerinde, diğeri ise hastanede hayatını kaybetti. Diğer yaralı 2 işçi de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Göçük altında ilk olarak işçilerden Mehmet Ali Uzuntaş yaralı olarak kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ekipler daha sonra göçük altından İsmail Abel ve Ali Karaoğlan'ı yaralı olarak kurtardı. 2 işçi BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Daha sonra ise Mehmet Ali Hisar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler, göçük altında kalan Ali Akbaş'ın cansız bedenine saat 19.00 civarında ulaştı. Enkaz altında kalan 45 yaşındaki kalıp ustası Nasıf Yakıcı'nın cesedine ise olaydan yaklaşık 9 saat sonra ekiplerin uzun uğraşları sonrasında ulaşıldı. İki kız babası olan Yakıcı'nın cansız bedeni cankurtarana konularken yakınları arkasından ağladı.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve diğer yetkililer de çalışmaları takip etti. Vali Yaman, Nasıf Yakıcı'nın ailesine taziyede bulunduktan sonra olay yerinden ayrıldı. Otopsi yapılacak olan cenazelerin işlemlerin tamamlanmasının ardından toprağa verileceği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Balıkesir'de göçük altında kalan işçinin cansız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER