Balıkesirli şehit Astsubay Göçkün binlerce kişinin gözyaşlarıyla uğurlandı

Balıkesirli şehit Astsubay Göçkün binlerce kişinin gözyaşlarıyla uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde geçen pazar günü meydana gelen terör saldırısında şehit olan Balıkesirli 22 yaşındaki Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende top arabasına koyulan, Türk bayrağına sarılı tabut, şehir merkezinde bir süre vatandaşların arasından yürütüldü. Cenaze sebebiyl Balıkesir'de adeta hayat dururken çarşı bölgesindeki işyerleri kepenk kapattı. Bir haftadır otopsi işlemleri devam eden şehit Göçkün, Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Cenaze namazından önce camilerden sela okundu. Şehit astsubay, öğle saatlerinde uçakla Ankara'dan Balıkesir Havaalanı'na getirildi. Buradan konvoy halinde babaevinin bulunduğu Adnan Menderes Mahallesi'ne gidildi. Türk bayrağına sarılı tabut, cenaze arabasıyla evinin bulunduğu sokağa girerken bekleyen vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Burada dua okunmasının ardından helallik alındı. Ayakta durmakta güçlük çeken babası Ferhat Göçkün ve annesi Ayfer Göçkün'e akrabaları destek verdi. Şehidin 16 yaşındaki kardeşi Ulaş Göçkün ise metanetini korudu.

Cenaze aracı, daha sonra namazın kılınacağı Zağnos Paşa Camisi'ne gitti. Öğle ezanına kadar Balıkesir İl Müftülüğü görevlileri, Kur'ân okuyup tekbir getirdi. Camide düzenlenen törene, geçen çarşamba günü Tunceli'de polis çocukları şehit olan Yaşar ile Asiye Nazillioğlu çifti ve küçük oğulları Niyazi de katıldı. Ayrıca CHP milletvekilleri Namık Havutça ve Ahmet Akın, MHP milletvekilleri İsmail Ok ve Recep Çetin, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve binlerce vatandaş hazır bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü, geniş çaplı tedbirler aldı. Törene Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı, Millî Savunma Bakanlığı ve Hakkari Valiliği de çelenk gönderdi. Bazı vatandaşlar ise çevredeki binaların çatılarına çıktı.

İl Müftü Yardımcısı Necati Kara, cenaze namazından önce helallik isteyip dua okudu. Ardından cemaat, şehit Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün Türk bayrağına sarılı tabutunu önünde saf tuttu. Namazdan sonra omuzlara alınan tabut, top arabasına koyuldu. Top arabası, binlerce vatandaşın gözyaşları arasında Millî Kuvvetler Caddesi boyunca yürüdü. Caddenin iki yanında toplananların gözyaşları arasında, defnedileceği Garnizon Şehitliği'ne götürüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Balıkesirli şehit Astsubay Göçkün binlerce kişinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER