Kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatçıları ASEAN'a açılıyor

Kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatçıları ASEAN'a açılıyor

Kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatçıları, Asya'nın en büyük tıbbi hastane organizasyonlarından biri olan Medical Fair 2015'e çıkarma yaptı. Fuara Türkiye'den 14 firma katıldı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), Tayland'in başkenti Bangkok'ta 7. kez gerçekleştirilen ' Medical Fair 2015 ' fuarına 14 Türk firması ile katıldı. Tayland'daki bu fuara Birlik olarak ilk defa bu sayıda katılımcı firma ile iştirak ettiklerini belirten İKMİB Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Ahmet Ünlü, Tayland'dan sonra Vietnam'a geçeceklerini söyledi. Aynı zamanda Birlik'in İlaç ve Medikal Sektörü Başkanı olan Ünlü, orada da iş görüşmeleri yapacaklarını kaydetti. Ünlü, "Tayland'da ürünlerimizi iyi tanıtır ve bu pazarda yer alabilirsek, buradan ASEAN ülkelerine açılmamız daha kolay olur." dedi.

Fuara katılan firmalardan Boz Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret'in Genel Müdürü Adil Boz da ilk gün gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Burası geleceğinin pazarı ve biz bu pazar içerisinde yer almak istiyoruz." diye konuştu.

Novamedtek yetkililerinden Muhammed Khalil de Pakistan, Bangladeş ve Hindistan'a satış yaptıklarını, ayrıca Asya pazarına da açılmak istediklerini ifade etti. Khalil, "Özellikle vücut dışından böbrek taşı kırma ve dijital floroskopi cihazları ile Asya pazarında başarılı olabileceğimize inanıyoruz." dedi.

50 ülke mal sattıklarını aktaran Türklab ihracat müdürü Emre Dizlek, Asya pazarının tıbbi malzemelerde önemsediği CE sertifikasına sahip olduklarını vurguladı. Dizlek, "Kalitemiz aldığımız belge ile tescillenmiş durumda. Fiyat konusunda rekabet edebilecegimizi düşünüyoruz. ASEAN pazarı 600 milyon'a hitap eden bir pazar, bu pazarda yer almalıyız." şeklinde konuştu.

Tayland'daki tıbbi malzemeler fuarına 42 ülkeden 600'e yakın firmanın katıldı.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER