Kuzey Koreli temsilciden ilginç teklif


Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Kuzey Kore Temsilcisi Chang Ung, "Yaklaşan 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Kuzey Kore ve Güney Kore, taekwondo müsabakalarına birlikte bir takım olarak katılmalı." dedi.

ABD'ye bağlı Amerika'nın Sesi Radyosu'na konuşan Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Kuzey Kore Temsilcisi Chang, iki ülke arasındaki sportif ilişkiler hakkında değerlendirmede bulundu. Aynı zamanda Kuzey Kore'nin önderlik ettiği Uluslararası Taekwondo Federasyonu'nun Onursal Başkanı olan Chang, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda iki ülkenin taekwondo müsabakalarına birlikte bir takım olarak katılması gerektiğini savundu. Güney Kore'ye beraber tek takım olarak maçlara katılmayı teklif ettiğini ileten Kuzey Koreli yetkili, teklifinin olumlu karşılandığını aktardı. Chang, Güney Kore ile Kuzey Kore arasında sportif ve kültürel ilişkilerin her şeye rağmen devam etmesi gerektiğini aktardı.

"Kuzey Kore'de siyaset ve spor birbirinden ayrılmıştır." diye konuşan Chang, "İki ülke arasında gerilimlerin en yüksek seviyede olduğu zamanda bile, Güney Kore'den gelen ümit milli takımın Pyongyang'da maç yapmışlığı vardır." ifadelerini kullandı.

Tedavi nedeniyle hali hazırda Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Uluslararası Taekwondo Federasyonu Onursal Başkanı Chang konuşmasının devamında ABD ile olan sportif ilişkiler hakkında da konuştu. ABD'de iki kez taekwondo şovu yaptıklarını hatırlatan Chang, yakın zamanda ABD'li teakwondo takımlarının da kendilerine iadeyi ziyarette bulunacaklarını belirtti.

Öte yandan uzmanlar, Chang'ın ortak taekwondo takımı fikrine biraz mesafeli bakıyor. Kuzey Kore'deki taekwondo maçı kuralları ile Güney Kore'deki kuralların farklı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu farklılıklar yüzünden yapılacak maçlarda sorunlar çıkabileceğini düşünüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Kuzey Koreli temsilciden ilginç teklif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER