Balıkesirli şehit uzman onbaşıyı binlerce kişi uğurladı


Şırnak'ın Cizre ilçesinde, önceki gün seyir halindeki zırhlı aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan üç askerden biri olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Faruk Gezen, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde toprağa verildi. 25 yaşındaki şehit, binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı.

Şehit Gezen için babaocağının bulunduğu Durabeyler Mahallesi'nde askerî tören düzenlendi. Öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra mahalle mezarlığında defnedildi. Öğle saatlerinde Dursunbey Devlet Hastanesi'nden alınan Türk bayrağına sarılı tabutu, son kez babaevinin önüne götürülerek helâllik istendi. Ardından cenaze aracıyla namazın kılınacağı Durabeyler İlkokulu'nun bahçesine götürüldü.

Çiftçilikle uğraşan şehit babası Arif Gezen ve annesi Ayşe Gezen'i, cenaze töreninde yakınları teskin etti. Acılı anne ve babanın, sekiz yıl önce traktör kazasında bir çocuklarını daha kaybettiği öğrenildi. Baba Gezen, burada taziyeleri kabul etti. Törene AK Parti milletvekilleri Sema Kırcı, Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan ve Ali Aydınlıoğlu, CHP Milletvekili Mehmet Tüm, MHP Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, YSK Başkanı Sadi Güven, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Törende şehidin annesi, kardeşleri Halil ve Semra gözyaşlarına hakim olamadı. Sözlüsü Yasemin Akbaş ise tabuta sarılarak gözyaşı göktü. Şehidin 3 yaşındaki yeğeni Ali'nin, amcasının tabutunu ve fotoğrafını öpmesi yakınlarını gözyaşına boğdu. Babasının metanetli hali dikkat çekerken annenin ağıtları yürek dağladı. Cenaze namazını kıldıran Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan, törene katılanlardan helâllik istedi. Ardından omuzlara alınan tabut, köy mezarlığına kadar taşındı. Şehit Sözleşmeli Onbaşı Faruk Gezen, burada toprağa verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Balıkesirli şehit uzman onbaşıyı binlerce kişi uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER