Baluken:Karanlığın en zifiri olduğu dönemler şafağın en yakın olduğu dönemlerdir

Baluken:Karanlığın en zifiri olduğu dönemler şafağın en yakın olduğu dönemlerdir

Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara'daki binasına geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması sonrasında HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken gazete çalışanlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Baluken, "Karanlığın en zifiri olduğu dönemler şafağın en yakın olduğu dönemlerdir. Evet, ülkenin üzerine zifiri bir karanlık örtü çekilmek isteniyor." dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması sonrasında Ankara'da Cumhuriyet Gazetesi bürosunu ziyaret etti. Baluken, ziyaret sonrasında açıklamalarda bulundu. HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, "Bugün, hem basın özgürlüğü hem de Türkiye'nin demokrasi tarihi açısından gerçekten kara sayfa alınacak bir gün." ifadesini kullandı.

Baluken, uzun süredir basın üzerinde yoğun baskılar olduğunu, hemen hemen her gün medya kurumlarına operasyonların yapıldığına dikkat çekti. Baluken, gazetecilere yönelik ağır sansürlerin, gazetecilerin sokak ortasında darp edilmesinde, cezaevlerine gönderilmesine kadar bazı süreçlerle karşı karşıya kalındığını açıkladı. Baluken, "Bu son yaşanan gelişmeyle birlikte Can Dündar ve Erdem Gül'ün sadece gazetecilik mesleğini yapmalarıyla ilgili örnek habercilik tutumundan cezaevlerine gönderilmesiyle bu baskıların hangi aşamaya geldiği bir kez daha kanıtlanmış oldu." dedi.

"MEDYA TAHAKKÜM ALTINDA"

Türkiye'nin demokrasi açısından çok büyük tehlike altında olduğunu vurgulayan Baluken, 7 Haziran'dan itibaren darbe hukukunun işletildiğini kaydetti. Baluken, "Türkiye'deki demokratik süreçlerin tamamı bir otoriter, tek adam yönetimi tarafından tek tek gasp ediliyor. Parlamento işlevsizleştirildi, yargı tamamen siyasallaştırıldı, medya tahakküm altına alındı. Bugün de örneğini yaşadığımız gibi artık farklı olan muhalif seslerde en tepeden saraydan darbe anlayışının olduğu merkezden verilen talimatlarla susturulmaya çalışılıyor." açıklamasını yaptı.

Baluken, Türkiye'nin demokratik açısından bugün herkesin kendi farklı düşünsel yapılarına bakmadan, dünya görüşlerine bakmadan demokrasi etrafına kenetlenmeleri gereken bir dönemden geçildiğine vurgu yaptı. Baluken, ülkenin demokratik geleceğini saldırı altına almış olan darbe kararını kınamak için buraya ziyarette bulunduklarını söyledi. Baluken, "Karamsar değiliz. Mevcut tablo bütün toplum üzerinde bir sindirme kompleksi şeklinde ele alınıyor. Ama şunu biliyoruz, karanlığın en zifiri olduğu dönemler şafağın en yakın olduğu dönemlerdir. Evet, ülkenin üzerine zifiri bir karanlık örtü çekilmek isteniyor. Buna karşı demokrasiden yana olan güçler olarak daha güçlü bir mücadele ile biz ülkemizin aydınlık geleceğini kendi ellerimizle yaratabileceğimize inanıyoruz." şeklinde konuştu.

İdris Baluken, konuşmasına şu şekilde sonlandırdı: "Basın özgürlüğü, düşünce ifade özgürlüğü ve ülkemizin demokratik geleceği asla taviz verilemeyecek konulardır. Bu konularda darbe hukukunu işletenlerin tarihin adaleti önünde nasıl yargılanacağını hep birlikte göreceğiz. Bugün ellerinde bulunan güçle suç işleyenleri değil, halk adına, suç işleyenleri haber yapanları cezaevine gönderiyor olabilirler ama tarihin yargısı bu suçu işleyenleri mutlaka yargı önünde mahkum edecek şekilde şekillenecek."
CİHAN
<< Önceki Haber Baluken:Karanlığın en zifiri olduğu dönemler şafağın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER