Aydın Barosu: Dün adalet katledilmiştir


Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmalarını "Adaletin katledilmesi" olarak değerlendirdi.

Adaleti katleden herkesin bir gün mutlaka adil bir yargıcın hükmüyle hukuk önünde hesap vereceğini belirten Bozkurt, "En başında ifade etmek isteriz ki, Aydın Barosu basın özgürlüğü dahil tüm temel hak ve özgürlüklerin ve hukukun yanında taraftır. Dün Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül yaptıkları bir haber sebebiyle tutuklandı. Gördük ki, esasen bir ceza yargılaması tedbiri, yani bir hukuk uygulaması olan tutuklama artık öyle değildir. Hukukla uzaktan yakından ilgisi bulunmayan bir işlem haline gelmiştir. O yüzden, bugün Anayasa'dan, yasalardan falan bahsetmenin bir anlamı yoktur. Zaten, özgürlük hakimi adını verdikleri Sulh Ceza Hakimleri'nin yasalardan bihaber olduklarını düşünmek mümkün değildir. Belirtmek isteriz ki, tutuklanan gazeteciler değil, gazeteciliktir. Tutuklanan haber alma özgürlüğümüzdür. Katledilen ise bizzat adaletin kendisidir." dedi

Özel görevli Sulh Ceza Mahkemeleri'nin son icraatının bütün özgürlüklerin toptan tutuklanması olduğunu kaydeden Aydın Baro Başkanı Bozkurt, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu hukuki bir tedbir değildir. Korkutmadır, sindirmedir, baskıdır. Uslu durmayana ders, henüz tutuklanmamış olanlara ise gözdağı anlamına gelebilecek cümlelerle bu tutuklamaları bir arada değerlendirmek hukuk adına ürkütücü olmaktadır. Daha vahim olan ise, bunların ne yazık ki yargı eliyle somut ve gerçek acılara dönüşmesidir. Demokrasimiz, herkesin potansiyel tutuklu olduğu ve sıranın kendisine gelmesini beklediği bir seviyeye düşürülmüştür. Yazık ki işlenen suçların soruşturulmasına harcanması gereken mesai ve enerjinin, haber alma hakkına ve haberciliğe karşı mücadeleye kanalize edildiği korkunç bir noktadayız. Ancak unutulmamalıdır ki her gecenin bir sabahı vardır. Birileri, tutuklanacak yeni gazetecilerin haberini yapacak başka gazeteciler kalmayacağını düşünüyorsa, açık bir yanılgı içindedirler. Bu ülkede namuslu, cesur insanlar, hukukçular ve gazeteciler her zaman var olacaktır. Son söz olarak dün olduğu gibi, adaleti katleden herkes, bir gün mutlaka adil bir yargıcın hükmüyle hukuk önünde hesap verecektir."
CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Barosu: Dün adalet katledilmiştir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER