Baransu'nun GDO'lu pirinç haberlerine 'darbe' davası başlıyor


Balyoz darbe planını ortaya çıkardığı gerekçesiyle Silivri Cezaevi'nde 9 aydır tutuklu bulunan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu hakkında 'darbe' davası açıldı. GDO'lu pirinç haberlerini yaptığı gerekçesiyle açılan davada Baransu, 'hükumeti zor duruma düşürerek, görevini kısmen ya da tamamen engelleme ve işlevsiz hale getirme suçunu' işlediği iddia edildi. Davayla ilgili ilk duruşma, bugün Mersin'de görülecek. Baransu Silivri ceza evinde tutuklu olduğu için duruşmaya video konferansla katılacak.

Baransu hakkında Mersin Cumhuriyet Savcısı Talip Akgedik'in hazırladığı iddianameyi, Mersin 2. Ağır ceza mahkemesi kabul etti. Savcı aynı dosyaya 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını da ekledi. 405 sayfa hazırlanan İddianameye göre; 17-25 Aralık 'Sözde yolsuzluk ve rüşvet soruşturması' adı altında 'Hükümete karşı yapılan darbe girişimi' olarak yer aldı. Savcı Akgedik, iddianamesinde Baransu'yu Taraf Gazetesi'nde Temmuz 2013 tarihinde yazdığı kansere neden olan GDO'lu pirinç haberiyle, "hükümeti zor duruma düşürerek, görevini kısmen ya da tamamen engelleme ve işlevsiz hale getirme" suçunu işlediğini iddia ediyor.

Ayrıca, Baransu hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak, hükümeti yıkmaya yönelik faaliyette bulunmak" suçlamasıyla iddianame hazırlayan savcı Talip Akgedik Yargıtay'a gönderilen belgeleri "darbe delilleri" olarak dosyaya koydu. Davayla ilgili ilk duruşma, bugün Mersin'de görülecek. Baransu Silivri Cezaevi'nde tutuklu olduğu için duruşmaya video konferansla katılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Baransu'nun GDO'lu pirinç haberlerine 'darbe' davası başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER