CHP Kütahya adayı Kasap: Mitingde karanlık güçler işbaşındaydı

CHP Kütahya adayı Kasap: Mitingde karanlık güçler işbaşındaydı

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Milletvekili adayı A. Fazıl Kasap, 'kahrolsun PKK' sözünü en rahat söyleyebilen partinin CHP olduğunu söyledi. Ankara'da meydana gelen terör olayları hakkında açıklamalarda bulunan Kasap, "Ankara'daki katliamı kınamak amacıyla partimizin de katılımıyla gerçekleştirilen gösteride, partimizin adı terörist gruplarla işbirliği içinde ve yandaş olarak gösterilmeye çalışılmıştır." dedi.

CHP Milletvekili adayı Fazıl Kasap, "Ankara'daki menfur katliamda, başta Malatya Gençlik Kolları üyesi 11 kişi olmak üzere birçok partilimiz de hayatını kaybetmiştir. Hainlerin gerçekleştirdiği katliamı kınama amaçlı katıldığımız basın açıklaması, farklı yönlere çekilmek istenmiştir. Bu katliamı kınama dışında bir amacımız olmamasına rağmen, kalabalığa karışan provakatörler ve yolda bulunan karşıt görüşlü kişiler, olayı farklı yönlere çekmek istemişlerdir. Partim ve ben asla terör örgütü ile yan yana ismi anılabilecek bir durumda değiliz. 'Kahrolsun PKK' sözünü en rahat söyleyebilen parti CHP'dir." diye konuştu.

"MİTİNGDE KARANLIK GÜÇLER İŞBAŞINDAYDI"

Gösteride partisinin görüşleri, ilkeleriyle hiç ilgisi olmayan sloganlar atıldığını belirten milletvekili adayı Kasap, "Yine provakatif karanlık güçler işbaşındaydı. Bunu fark edince meydandan ayrıldım. Bu sloganları tasvip etmiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi milliyetçiliği ilkeleri arasına almış bir partidir. Türkiye'de birçok siyasi oluşumun kullanamadığı, kullanmaktan korktuğu 'Ne mutlu Türküm diyene' sözünü ilke edinmiş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, bu tip karalamalarla farklı mecralara yem olmayacak köklü ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran partidir. Bizim ilkelerimiz 'önce Türkiye, önce birlik, önce insan'dır. Ve bu söylemlere ilave olarak, 'Yurtta sulh cihanda sulh', 'Ne mutlu Türküm diyene' ana düsturumuzdur ve öyle kalmaya devam edecektir. Bizi kimse Türk bayrağı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne düşman olan unsurlarla yamama, yan yana gösterme girişiminde bulunmasın. Kanımız, bayrağımızın rengidir. Kanlı terör olaylarıyla ülkemizdeki barış ve huzuru bozmak isteyen, aracı olan, çanak tutan kim varsa başta kanlı terör örgütü olmak üzere tüm yandaşları ve ona göz yumanları Allah, Kahhar ismiyle kahr etsin." diye konuştu.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER