Başarı Üniversitesi'ne birincilikle yerleşen öğrencilere kutlama belgesi verildi


Samsun'da faaliyet gösteren Canik Başarı Üniversitesi'nde fakültelere birincilikle yerleşen öğrencilere kutlama belgesi takdim edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında devlet ve vakıf üniversitelerinin fakültelerine birincilikle yerleşen 1351 öğrenci ve ailelerini tebrik etmek amacıyla birer kutlama belgesi gönderdi.

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir başkanlığında toplanan senato, YÖK tarafından fakülte birincilerine gönderilen kutlama belgelerini öğrencilere verdi. Rektör Bekdemir, Eğitim Fakültesi adına birinci olan İngilizce öğretmenliği öğrencisi Fatma Yılmaz'a kutlama belgesini takdim etti. Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşit Özkanca da fakültesi adına birinci olan psikoloji öğrencisi Muazzez Büşra Karaçuka'ya, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi dekanı Prof.Dr. Özgür Kişi ise mimarlığı birincilikle kazanan öğrenci Tansu Aksoy'a kutlama belgesini verdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr.Fatih Mehmet Sayın ise Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi Okan Dere adına belgesini aldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a öğrencileri onure eden söz konusu uygulamasından dolayı teşekkür eden Rektör Prof.Dr. Bekdemir, "Bilgiye ulaşma, bilgiyi üretme ve kullanma aşamalarında disiplinler arası yaklaşımı ve eleştirel düşünmeyi ön plana çıkarmış bir üniversite olarak başarılı öğrencileri cesaretlendirmek prensibimizdir. Eğitim ve araştırma faaliyetlerinde evrensel değerlerimizi ön planda tutan nesiller yetiştirmeyi ilke edinmenin onurunu başarılı öğrencilerle yaşıyoruz. Öğrencilerimizi yetiştiren anne, baba ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Kendilerinden başarılarının devamını diliyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Başarı Üniversitesi'ne birincilikle yerleşen öğrencilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER