Başbakan Davutoğlu: Fitne ateşine karşı kardeşlik aşkımız da o derece büyüktür


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birilerinin başlatmaya çalıştığı fitne ateşine karşı kardeşlik aşkı da Şanlıurfa'da bulunuyor. Birileri fitne ateşi yakmaya çalışıyor. Birileri Suriye'de, Irak'ta yanan o ateşin Türkiye'ye sıçramasını istiyor. Birileri bu topraklarda ezeli ve ebedi olarak kardeş olmuş 78 milyonun arasına ashabiyeyi, etnik, mezhebi çatışmayı sokmak istiyor. Sizin fitne ateşinize karşı bizde kardeşlik aşkı var. İstilacıların istila ateşine karşı istiklâl aşkımız ne kadar kuvvetliyse, ne kadar köklüyse; fitnecilerin, bölücülerin, teröristlerin fitne ateşine karşı kardeşlik aşkımız da o derece büyüktür." dedi.

Davutoğlu, GAP Spor Salonu'nda düzenlenen Şanlıurfa'nın 96. kurtuluş yıldönümü töreni ile Şanlıurfa'ya İstiklâl Madalyası tevdi programına katıldı.

"ŞANLIURFA'NIN GECİKMİŞ HAKKI"

Törende konuşan Davutoğlu, "1 Kasım seçimlerinden sonra bu kez Şanlıurfa'yı ziyaretimizde dedik ki; 'Şanlıurfa'ya farklı gelelim'. Ve size Meclisimizden bir hediye, bir de Rabbimizden güzel bir hediye ile geldik. Düşündük, baktık ki Şanlıurfa'nın gecikmiş bir hakkı var. İstiklâl Madalyası hakkı... Gecikmiş ama hiçbir zaman manevi olarak terk edilmemiş bir hak. Ve gönlümüzde Şanlıurfa aşkı, elimizde İstiklâl Madalyasıyla 11 Nisan'da 96. kurtuluş yıldönümünde Şanlıurfa'dayız..." diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti: "En kısa şekilde bu hediyeyi alabilmek için, bu hediyeyi Şanlıurfa'ya takdim edebilmek için arkadaşlara gerekli talimatları verdik. Çok kısa sürede TBMM Başkanımız sayın İsmail Kahraman'ın liderliğinde Meclisimiz tam bir mutabakatla İstiklâl Madalyası kararını verdi. Sayın Meclis Başkanımıza ve bütün milletvekillerine teşekkür ediyorum. Çok az karar 1 haftadan kısa sürede geçmiştir Meclis'te... Ama Şanlıurfa bunu hak etmişti. Ve nihayet bu kararı duyduğu, önüne bu karar geldiği anda hiç gecikmeden onaylayarak Şanlıurfa'ya bu hediyeyle gelmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum."

"ŞAM DA ÖZGÜR OLACAK"

"Şanlıurfa'da doğan istiklâl aşkının inşallah Halep şafağında da doğması için hepimiz dua ediyoruz. Bir gün Halep de özgür olacak, Rakka da özgür olacak, Humus da, Şam da özgür olacak inşallah." diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Birileri haritalar çizdi. Sykes-Picot dediler. O haritalarla Şanlıurfa'yı kardeşlerinden ayırmaya çalıştılar. Yüz yıl sonra Şanlıurfa o kardeşlerine bağrını açtı. Ey Şanlıurfalılar; siz Halil-ul Rahman sofrasını kardeşlerinize açtınız ya Allah sizi hiçbir zaman sahipsiz bırakmaz. Allah sizi hiçbir zaman bereketsiz, rızıksız bırakmaz. Hepinize teşekkür borçluyuz. Hepiniz insanlığa büyük bir destan yazdınız."

"FİTNE ATEŞİNE KARŞI KARDEŞLİK AŞKI"

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Birilerinin başlatmaya çalıştığı fitne ateşine karşı kardeşlik aşkı da Şanlıurfa'da bulunuyor. Birileri fitne ateşi yakmaya çalışıyor. Birileri Suriye'de, Irak'ta yanan o ateşin Türkiye'ye sıçramasını istiyor. Birileri bu topraklarda ezeli ve ebedi olarak kardeş olmuş 78 milyonun arasına ashabiyeyi, etnik, mezhebi çatışmayı sokmak istiyor. Şimdi biz Şanlıurfa'dan İstiklâl Madalyası için yan yana savaşmış Türklerin, Kürtlerin, Arapların şehrinden sesleniyoruz: Sizin fitne ateşinize karşı bizde kardeşlik aşkı var. İstilacıların istila ateşine karşı istiklâl aşkımız ne kadar kuvvetliyse, ne kadar köklüyse; fitnecilerin, bölücülerin, teröristlerin fitne ateşine karşı kardeşlik aşkımız da o derece büyüktür."

Davutoğlu, "Bu bölücülere, bu teröristlerin fitne ateşine karşı 23 Temmuz'dan bu yana şanlı bir mücadele yürütüyoruz. Her yerde, her ilçede, her şehirde sizin yaktığınız istiklâl ateşi bugün aşkı, her yerde... İşte burada, Şanlıurfa'nın İstiklâl Günü'nde bir kez daha en gür sedayı haykırıyoruz: Biz istiklâlimizi sonuna kadar koruyacağız. Biz istiklâlimizin sembolü olan al bayrağı sonuna kadar bu semalarda dalgalandıracağız." dedi.

"BU HAİNLERİ, ALÇAKLARI..."

Davutoğlu, şöyle konuştu: "İşte biz istiklâl hizmet vizyonuyla hareket ederken bu bölücüler yolumuzu kesmeye çalışıyor. Aşkımızı, kardeşliğimizi baltalamaya çalışıyor. Şehirlerimizi, ilçelerimizi kana bulamaya; çukurlar kazmaya, barikatlar kurmaya çalışıyor. Onlar istilacı ordulardan daha kuvvetli değiller. İstilacılara bu memleketi teslim etmemiş Şanlıurfalılar, fitne ateşine karşı da dimdik durdular. Hepinize teşekkür borçluyum. Bu hainleri, bu alçakları Şanlıurfa'ya yaklaştırmadığınız için, terör ateşine karşı kardeşlik aşkını yaşattığınız için Şanlıurfa'ya teşekkür borçluyuz. Onun için Bakanlar Kurulu'muzla birlikte huzurunuzdayız."

Konuşmasının ardından Davutoğlu'na fahri hemşerilik beratı verildi; şehrin anahtarı teslim edildi. Davutoğlu, daha sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile çeşitli şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu: Fitne ateşine karşı kardeşlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER