Başbakan Davutoğlu, Türkiye markasını tanıttı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Markası Lansmanı'na katıldı. Tanıtım filmini katılımcılarla beraber izleyen Davutoğlu, "Türkiye markası, başlatılan bu tanıtım kampanyası ile yurt dışı ve ülkemizde milyonlarca kişi ile buluşacak. Türkiye'nin potansiyelini ve gücünü keşfetme çağrısı yapacak. Türkiye'nin yeni markası ile binlerce yıllık medeniyetlerle yoğrulmuş hikayesi dünyaya anlatılmaya başlanacak." dedi.

Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki programı kapsamında Türkiye Markası Lansmanı'na katıldı. Çırağan Sarayı'ndaki programda çok sayıda bakan ve milletvekili de hazır bulundu. Programda, yeni tanıtım filmi katılımcılara gösterildi. Tanıtım filmini izledikten sonra konuşmasını sürdüren Davutoğlu, Avrupa Birliği vize serbestisi konusuna değindi. Muhalefete bu yöndeki yasaların hızlıca geçmesi için kendilerine yardımcı olmaları çağrısında bulunan Davutoğlu, Rusya ziyareti ve açıklamalarından dolayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'AVURPA'YA VİZE MUAFİYETİ EKİM'DE DEVREYE GİRECEK'

"AB vize serbestisi diyaloğu mutabakat metni ve geri kabul anlaşmasını da imzaladık. Türkiye AB zirvesi ile birlikte ilişkilerimizi yeni bir boyuta taşıdık. Bu çerçevede bütün vatandaşlarımızı ilgilendiren Türkiye-AB ilişkilerinin en kritik ve sembolik değeri en yüksel olan konularından biri olan vize konusu son derece önemli. İnşallah Avrupa'ya vize muafiyeti önümüzdeki yıl Ekim ayında devreye girecek. 6.50 Öncelikle Schengen bölgesine seyahatlerinde 2016 tarihi itibariyle vizeden muaf olmaları çerçevesindeki çalışmalarımızı ve gerekli yasal düzenlemeleri sürdürüyoruz.

'MUHALEFET BİZE DESTEK VERSİN'

Buradan muhalefet liderlerine bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Vatandaşlarımızın vize muafiyeti çerçevesinde Avrupa'ya serbestçe seyahat edebilmeleri için Meclis'e sevk ettiğimiz gerekli yasaları biran önce çıkarmamız konusunda bize destek versinler. Engel olmasınlar, bir an önce bu yasaları çıkaralım.

'MUHALEFET ÜLKE ÜLKE GEZİP BİZİ ŞİKAYET ETMEKLE MEŞGUL'

Bizler ülkeyi ileri götürmek için çabalarken birileri ise ülke ülke gezip Türkiye'yi şikayet etmek, Türkiye'nin tezlerini çürütmekle meşgul. Son günlerde Türkiye'yi yurt dışında olumsuz bir imajla tanıtabilmek için siyasi partilerden gelen gerçekten talihsiz açıklamalar ve tavırlar görüyoruz. Daha önce CHP iyi ilişkiler sürdürdüğümüz dönemde Suriye ve Mısır'ı hatırlamazken, ilişkilerimiz bozulduğunda bu ülke yönetimlerine heyetler gönderip dayanışma gösterilerinde bulunmuştur. Şimdi de HDP uçak krizinden sonra Rusya ile dayanışma göstermeye gitti ve Moskova'dan bizi eleştirme cüretine kalkıştı. Rusya'nın tezlerini haklı bulduğunu, Türkiye'nin kendi egemenlik haklarını yerine getirmekle yanlış yaptığını söyledi. Muhalefetimiz maalesef hükümetin politikalarını milletimize eleştirmektense gidip muhalif olduğumuz ülkelerin başkentlerinde eleştiriyorlar. Onlar ne derlerse desinler, hava sahamızı, kara sınırlarımızı korumak bizim en tabi hakkımız ve en asli görevimizdir. Hiçbir tav iz vermeden bunu yapmakta da kararlıyız."
CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu, Türkiye markasını tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER