'Basit yöntemlerle karın sancılarınızı en aza indirebilirsiniz'


Prof. Dr. Bülent Tıraş, adet ağrısı hakkında bilgi verdi. Tıraş, "Adet görmeye başladığınız günden itibaren şiddetli adet sancıları ile başınız dertte ise bir kaç yöntem ile karın sancılarınızın en aza inmesini sağlayabilirsiniz." dedi.

Tıraş, "Bir havluyu ısıtarak alt karın bölgesine koyun. Isı ile beraber kasılmalar ve sancılar hafifleyecektir. Aynı şekilde bu bölgeyi gün içerisinde sıcak tutmayı da ihmal etmemek gerekmektedir. Sıcak içecekler, genellikle de bitki çayları adet sancısına oldukça iyi gelmektedir. Gün arasında ki yemek öğünlerinin hafif tutulması ve azar azar sık sık yenmesi, karın bölgesinde baskı oluşturmayacağından dolayı, ağrıların azalmasına destek olur." diye konuştu.

Alt karın bölgesine avuç içi ve parmak uçlarınız ile beraber, dairesel hareketler ile masaj yapılmasının da yararlı olacağını anlatan Prof. Dr. Bülent Tıraş, şu tavsiyelerde bulundu:

"Koltuğa oturduğunuz zaman, ayaklarınızın altına yastık koyarak uzatmayı deneyin. Bu yöntem de kan basıncından dolayı ağrının azalmasına yardımcı olacaktır. Sancıların şiddetlendiği zamanlarda ılık bir duş veya sıcak su torbası iyi gelecektir. Adet öncesi dönemlerde ve adet dönemi içerisinde, ağır fiziksel güce ihtiyaç duyulan işlerden uzak durun. Vücudunuzu çok fazla yormamaya ve ağır egzersizler yapmamaya özen gösterin. Başta E vitamini olmak üzere tiamin, omega 3 yağ asidi, çinko ve kalsiyum gibi mineraller kasılmaları en az seviyeye indirerek, sancıların azalmasına yardımcı olur. Adet dönemi içerisinde bu vitamin ve mineralleri içeren takviyeleri kullanabilirsiniz. Bütün bu çekilen şiddetli ağrıları belki de tamamı ile ilaç kullanmadan geçirmek kolay değildir. Ancak uygulanan çeşitli taktikler ile var olan bu ağrılar en az seviyeye indirilebilir. Öncelikle düzenli bir şekilde yapılan yürüyüş ve spor yapmak, ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olacaktır. Kasık ve bel bölgesine masaj yapılması iyi gelebilir. Düzenli uykuya özen gösterilmesi yararlı olabilir. Sigaradan, yağlı yiyecekler ve fazla kahve tüketiminden mümkün olduğunca uzak durmak ağrılara iyi gelebilir. Düzenli egzersiz ve spor, ağrıların hafiflemesine yardımcı olabilir. Kaynak: http://jinekoloji.com/adet-agrisina-neler-iyi-gelir-nasil-gecer/ "
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER