Başka mahkemedeki dava delil gösterilerek polisler tutuklandı


Kapatılan 17 Aralık yolsuzluk dosyasında görev aldıkları için gözaltına alındıktan sonra serbest kalan ancak itiraz üzerine yakalama kararı verilen 6 polisten 2'si tutuklandı. Savcının, polislerin başka dosyada sanık olmalarını yeni delil olarak sunduğu belirtildi.

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında hiçbir delil göremediğini belirterek dosyayı kapatan savcı Ekrem Aydıner, polislere yönelik soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamda eski KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve eski Başkomiser Mehmet Akif Üner'in de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, 11 Aralık'ta tüm polisleri serbest bırakmıştı. Savcı Aydıner, eski KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve eski Başkomiser Mehmet Akif Üner'in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında itirazda bulundu.
Savcının, 25 Aralık dosyasında görev alan polislere yönelik açılan davanın iddianamesini yeni delil olarak mahkemeye sunduğu belirtildi. 6 gün önce polisleri serbest bırakan hakimin de bunu yeni delil kabul ederek 6 polis hakkında yakalama kararı verdiği kaydedildi.

Ancak, savcının yeni delil diye sunduğu iddianamede sanık olarak yer alan Topçu ve Üner o dosyada tutuklanmamıştı. Savcı ve hakimin polislerin başka dosyada da yer almalarını kendi dosyalarında tutuklama gerekçesi yapması dikkat çekti.

Yakalama verilen isimlerden Yasin Topçu ve Mehmet Akif Üner, İstanbul Adalet Sarayı'nda bir kez daha sulh ceza hakiminin karşısına çıktı. Hakim de tutuklama kararını yüzlerine okudu.
CİHAN
<< Önceki Haber Başka mahkemedeki dava delil gösterilerek polisler tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER