Başkent 3 yıl aradan sonra derbi heyecanı yaşayacak


Bu hafta sonu karşılaşacak Gençlerbirliği-Osmalıspor maçıyla Ankarafutbol severler 3 yıl aradan sonra derbi heyecanı yaşayacak.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 9. haftasından iki Ankara takımı Gençlerbirliği ile Osmanlıspor 19 Mayıs Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma Ankara futbolu için ayrı bir önem taşıyor. Ankaragücü'nün 2011-2012 sezonu sonrası ligden düşmesinin ardından Gençlerbirliği Ankara'yı Süper Lig'de temsil eden tek takım hüviyeti kazanmıştı.

Aradan geçen 3 yılın ardından bu sezon Süper Lig'e yükselen Osmanlıspor bu hafta karşılaşacağı Gençlerbirliği ile Ankaralılara derbi heyecanı yaşatacaklar. Son olarak Başkentliler 2011-2012 sezonu 21. haftasında derbi heyecanı yaşamıştı. Bu karşılaşmada Gençlerbirliği Hurşut Meriç ile kazandığı golle rakibi Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Yine Osmanlıspor'un Ankaraspor adı altında mücadele ettiği 2009-2010 sezonu Gençlerbirliği-Osmanlıspor ile oynadığı derbi karşılaşması 1-1 berabere sonuçlanmıştı. Ancak bu sezon Ankaraspor'un TFF tarafından ligden düşürülmesiyle maç 3-0 Gençlerbirliği lehine tescil edilmişti.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği oyuncuları Ahmet Çalık ve İrfan Can Kahveci ile Osmanlısporlu oyuncular Hakan Aslantaş ve Muhammed Bayı derbi ile ilgili görüşlerini paylaştılar.

Son yıllarda Gençlerbirliği'nin defansının değişmeyen ismi haline gelen Ahmet Çalık, tüm Ankaralıların özlediği bir derbi olduğunu belirterek, "İnşallah bu hafta oynayacağız. Bizim için önemli bir maç. Bir çıkış ve seri yakalama adına önemli bir maç. Tüm Ankaralıları özledikleri bu maça davet ediyoruz." dedi.

Geçtiğimiz sezon yakaladığı çıkış ile bu sezon takımın önemli bir ismi haline gelen İrfan Can Kahveci'de, uzun bir aradan sonra Ankara derbisi oynayacaklarını vurgulayarak, kazanmaları gereken bu karşılaşmayı taraftarlarının desteğiyle galibiyetle tamamlamak istediklerini belirtti.

Gençlerbirliği'nde profesyonel olan ve bu sezon kırmızı, siyahlı ekipten Osmanlıspor'a transfer olan Hakan Aslantaş, özledikleri bir derbi olduğunun altını çizerek, "Ankaralı futbolseverleri maça davet ediyorum. İyi bir maç olacağını düşünüyorum. İki takımda geçen hafta mağlup oldu. Benimde profesyonel olduğum ilk takım. Benim için yeri çok farklı. Bizde iki haftadır mağlup oluyoruz. Maçın önemini biliyoruz. Deplasman mı ev sahibi miyiz sonuçta Ankara'da oynayacağız. Galip gelmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Uzun süre sonra oynanacak olan Ankara derbisine ilginin yoğu olacağına inandığını dile getiren mor, sarılı bir diğer isim Muhammed Bayır ise, son haftalarda mağlup olan iki takımın mücadelesinin sahaya olumlu yansıyacağını iyi bir derbi karşılaşması izlettireceklerini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkent 3 yıl aradan sonra derbi heyecanı yaşayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER