Basketbol Federasyonu Başkanı Erdenay'a kızan Özbek: Sen kimsin ya?


Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kadın basketbol maçında Fenerbahçe karşısında hükmen mağlup sayılmalarının ardından bugün düzenlediği basın toplantısında, ağır ifadeler kullandı.

Başkan Özbek, hükmen mağlup olmalarının kabul edilecek bir durum olmadığını belirtti ve federasyon başkanı Harun Erdenay'ı istifaya davet etti.

Türk Telekom Arena'da konuşan Başkan Dursun Özbek, "Şok eden bir karar neticesinde basın toplantısı yapmak durumundayız. Rakibi yendik. Muazzam bir başarı ve motivasyonla takımımız galip geldi. Sahada galip gelebilirsiniz ama bu yeterli mi?" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O zaman başka güçler devreye giriyor. Böyle bir şey olmaz, bir şeyler yapmalısınız, bu olmaz. Galatasary, Fenerbahçe'yi yenerse bu olmaz, bu federasyonun kabul edebileceği bir şey değil. Nitekim de yetkilileri, başkanları, yönetim kurulları da medyada boy boy resimler verip açıklamalarını her kanaldan yaptılar.

Efendim neymiş, oyuncumuzun lisans problemi varmış bir türlü durum varmış. Lynetta'ya başvurmuşlar da yok 'Bosnalıymış. Bizim çocukta bu lisansı bilmeden vermiş. Sonradan uyarı verdik, Amerikalı lisansı verdik de neyse bu durumu halledeceğiz ama Galatasaray'ı hükmen mağlup sayacağız.'

Böyle bir şey olabilir mi? Dünyanın neresinde böyle bir açıklama var. Galatasaray'ın hakkını kimse gasp edemez ve kimse de yiyemez. İsyan ediyorum. Federasyon başkanından yapamayacağı böyle görevlerin altında daha fazla ezilmemesini tavsiye ediyorum. Sen bu işi bırak. Neymiş, 'Bizim çocuk lisansı bilemeden vermiş.' Sen ne iş yapıyorsun o zaman burada. Sen Fenerbahçe'nin emir eri durumunu bırak. Bırak basketbol sahada oynansın.

Eğer sen basketbolun masa altında, sokaklarda oynanmasını istiyorsan biz orada da oynamasını biliriz. Bırak, sen basketbolu gereken yerlere taşı, oynanması gereken yere taşı. Bu yanlı tutumları ile federasyonu kınıyorum. Büyük camiaların savunma hakkı vardır. Neymiş sizi mağlup sayalım da, 'Tazminat filan verecekmiş.' Sen kimsin ya sen Galatasaray'ın büyük bir üçlüğün bedelini ödeyebilecek kudreti kendinde hissedebiliyor musun? Şu kullandığın ifadelerin nasıl bir aymazlık, nasıl bir arsızlık olduğunu lütfen fark et. Sen kimsin Galatasaray'ın tazminatı vereceksin, maaşını vereceksin. Güya telafi yoluna gidiyor. Bu söylemlerin ve söylenenlerin bir federasyon ciddiyeti, bir başkanlık ciddiyetiyle ilgisi var mı?"

"ERDENAY 'HATA YAPTIK' DEDİ, 'YENİDEN OYNANACAK' DEDİ BİZ DE KABUL ETTİK"

Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Can Topsakal'da yaşanan süreci anlattı. Topsakal, Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile bu konuda görüştüklerini söyledi. Topsakal, şöyle devam etti:

"Harun Erdenay bana, 'Biz hata yaptık. Bu maçın yeniden oynanmasını talep edeceğim.' dedi ve daha sonra yönetim kuruluna girdi. Biz de tamam Fenerbahçe ile tekrar oynarız dedik fakat daha sonra yönetim kurulunda alınan kararla hükmen mağlup sayıldık. Böyle bir durum Patagonya'da bile olmaz. Sahada rakibimiz bizi yenemiyor. Masada mücadele ediyorlar. 'Federasyon olarak biz hata yaptık, yanımızdaki çocuk hata yaptı' diyorlar. Çocuk dedikleri ise 10 yıldır federasyonda çalışan birisi. Bu gülünç durumda bize söyleyecek laf bırakmıyorlar."

Galatasaray Kadın Basketbol Baş Antrenörü Ekrem Memnun ise yaptığı açıklamada, "Gerekli durumları başkanım açıkladı zaten. Biz de federasyonun bu kararıyla şok olduk. Bu durumun düzeltilmesi için gereken adımlar atıldı. Sonucun düzeleceğini umuyoruz." diye konuştu.

Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Amerikalı Lynetta Janae Kızer'in Fenerbahçe ile geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan mücadelede forma giymesinin ardından federasyonca lisans sorunları gerekçe gösterilerek itiraz etmişti.

Türkiye Basketbol Federasyonu da (TBF), Fenerbahçe maçında "mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı" gerekçesiyle Galatasaray'ı 76-72 kazandığı mücadelede hükmen mağlup ilan etmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Basketbol Federasyonu Başkanı Erdenay'a kızan Özbek:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER