Batman'da polise silahlı saldırı: 3 yaralı


Batman'da devriye görevi yapan sivil polis aracına silahlı saldırı düzenlendi 2'si polis 3 kişi yaralandı. Cumhuriyet Mahallesi'nde çıkan çatışmada ise saldırgan olduğu belirtilen bir kişi öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Özgürlük Bulvarı üzerinde devriye görevi yapan sivil polis aracına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Polislerin saldırganlara karşılık vermesi üzerine yaklaşık 20 dakika çatışma yaşandı. Saldırı sonucu araçta bulunan ve ismi henüz belirlenemeyen 2 polis ile yoldan geçen bir vatandaş yaralandı.

Olay yerinden kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatılırken, polisler ve sivil vatandaş özel bir hastanede tedavi altına alındı. Yaralı polislerin çelik yelekleri ve silahları olay yerinde kaldığı görüldü. Olay yerinde yaklaşık 40 adet boş kovan tespit edildi. Polisin takibi sonucu Cumhuriyet Mahallesinde çatışma çıktı. Saldırgan olduğu belirtilen bir kişi hayatını kaybetti. Olay yerinde inceleme yapan polis telsizlerinden acil kan ihtiyacı anonsu yapıldı. Bunun üzerine polisler, meslektaşlarına kan vermek için hastaneye akın etti.

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi tarafından düzenlenmesi planlanan 1 Eylül Barış Mitingi yapılmadı. Mitingin iptal edilip edilmediği konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Yapılması palanlanan miting alanına toplanan kişiler ile polis arasında gerginlik yaşandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Batman'da polise silahlı saldırı: 3 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER