Batman'daki petrol atıkları değerlendirilecek


Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) tarafından hazırlanarak Dicle Kalkınma Ajansı'na (DİKA) sunulan 'Batman Atıklarından Arınıyor' projesi onaylandı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve BATSO Genel Sekreteri Şeyhmus İşcan tarafından yapılan proje sözleşme imza töreni ile start aldı. Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, proje amacının sanayileşmesi gelişme ve büyüme yönünde olan Batman ilinde, Endüstriyel Simbiyoz yaklaşımı ile kaynakların etkin kullanımının sağlanarak hem çevresel performanslarının hem de rekabet güçlerinin artırılması ve böylece bölgesel kalkınmanın sürdürülebilirliğine katkı sunulması olduğunu kaydetti.

Demir, projenin amaçlarını şu şekilde sıraladı: "Petrol arama ve işleme prosesleri esnasında oluşan ve farklı türevlerde bulunan petrol atıklarının birer çevre problemi olmaktan çıkarılıp kaynak/hammadde olarak kullanılabilirliğinin araştırılması. Petrol atıklarının değerlendirilerek kaynakların etkin kullanımı ve atıkların ekonomik değer kazanmasını sağlayacak ön çalışmanın yapılması. Sanayi kuruluşlarının karşılıklı fayda sağlayacak ortaklıklar kurması için kolaylaştırıcılık faaliyetlerinin yürütülmesi. Bölgedeki tüm endüstriyel isletmeler arasında yaygınlaştırılması gereken Endüstriyel Simbiyoz yaklaşımının temelinin atılması. Endüstriyel Simbiyoz konusunda farkındalık yaratarak yaygınlaştırılmasının sağlanması. Beklenen Sonuçlar Petrol atıklarının birer çevre problemi olmaktan çıkarılıp kaynak/hammadde olarak kullanılabilirliğinin sağlanması. Firmalar arasında işbirliğinin geliştirilmesi. Çevreye duyarlı üretim yapan ve atıklarını değerlendirerek ekonomiye kazandıran firmaların rekabetçiliğinin artırılması. Simbiyotik yaklaşımla sürdürülebilir ve yenilikçi kaynak kullanımının sağlanması. Petrol atıklarının sebep olduğu çevre sorunlarının azaltılması/ortadan kaldırılması."

CİHAN
<< Önceki Haber Batman'daki petrol atıkları değerlendirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER