BBP Lideri Destici: Bunlar gizli PKK'lı


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin İstanbul teşkilatıyla bir araya geldiği kahvaltıda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 1128 akademisyenin imzaladığı bildiriye tepki gösteren Destici, "Bunlar gizli PKK'lı." ifadesini kullandı. Tek başına iktidar olan AK Parti'nin hiçbir sorunu çözemediğini söyleyen Destici, "Ne oldu, tek başına iktidar oldu da terör mü bitti? Tek başına iktidar oldu da Suriye ve Irak'taki kardeşlerimiz sahiplenildi mi? Oradaki kan durdu mu? Tek başına iktidar oldu da Filistin, İsrail ablukasından mı kurtuldu? Yoksa Filistin'e ablukaya her türlü yokluğa mahkum eden her gün Filistinli kardeşlerimizi şehit eden İsrail'le kol kola gizli anlaşmalar mı yapıldı?" dedi.

BBP Lideri Mustafa Destici, Üsküdar'daki Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda partililerle bir araya geldi. Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Arslan ve çok sayıda partili salonu doldurdu. Katılımcılara seslenen Destici, 1128 akademisyenin Güneydoğu'daki imzaladığı basın bildirisi ile ilgili açıklama yaptı. Destici, "İçerideki PKK'nın sözcülüğünü ve savunuculuğunu yapan bin 100'ün üzerinde bir grup akademisyen, devletten maaş alıyor, devletin bütün imkanlarını kullanıyor, her türlü statüye sahip. Ve neticede operasyonlar devam ederken devletin yanında durup, güvenlik güçlerine moral verecek açıklamalar yapması gerekirken, Çınar'da polis lojmanlarına saldırılıyor. Orada polisimiz, eşi, masum çocuklar şehit oluyor. Bu vicdansızlar, bu ahlaksızlar bir tek kelime söylemiyorlar. Çünkü bunlar gizli PKK'lı. Üniversitelerimize yuvalanmış vaziyetteler. Bunların hiçbir davranışının açıklamasını insan haklarıyla, düşünce hürriyetiyle, fikir hürriyetiyle açıklanması mümkün değil." şeklinde konuştu.

Partisinden ayrılan bir çok kişinin makamla, ekonomik kriz korkusuyla, istikrarın kaybolma endişesiyle kandırıldığını ileri süren Destici, "Ne oldu, tek başına iktidar oldu da terör mü bitti? Tek başına iktidar oldu da Suriye ve Irak'taki kardeşlerimiz sahiplenildi mi? Oradaki kan durdu mu? Tek başına iktidar oldu da Filistin, İsrail ablukasından mı kurtuldu? Yoksa Filistin'e ablukaya her türlü yokluğa mahkum eden her gün Filistinli kardeşlerimizi şehit eden İsrail'le kol kola gizli anlaşmalar mı yapıldı?" dedi.

Güneydoğu'daki operasyonlarda şehit haberlerinin gelmesinden hükümeti sorumlu tutan Destici, "Bugün, şuanda benim Mehmetçiklerimi, özel harekat polislerimi kim şehit ediyor. Benim sivillerimi, polis eşlerini, çocuklarını, kim bombaladı? Nereden buldular? Sen koridor açıp Ayn el Arab'a, Kobani'ye Peşmerge adı altında PKK'lıları göndereceksin, o bölgeye PYD'nin almasına yardımcı olacaksın, oradaki sniperlar gelecek Sur'da, Cizre'de, Silopi'de benim Mehmetçiğimi, benim polisimi, benim kahramanımı şehit edecek ben de bunu söylemeyeceğim öyle mi? Doğru bildiğimi söylemeye devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terörle mücadelede devam edeceğine yönelik sözlerini hatırlatan Destici, "Sayın Başbakan diyor ya, 'son terörist kalmayıncaya kadar mücadele edilecek' eğer bu sözün arkasında durursa biz de sonuna kadar sizin yanınızda olup yanında olmak istiyoruz." dedi.

Suriye'deki Bayırbucak Türkmen'lerine gönderilen yardımlarla ilgili de konuşan Destici, "Burda özellikle Bayırbucak bölgesindeki Türkmen kardeşlerimize sahip çıkma noktasında, yardımlaşma noktasında, oralarda Türkmen varlığının devam etmesi için elimizden gelen her türlü gayreti, maddi ve manevi gayreti gösteren, her türlü fedakarlığı yapan, kendi ilçesinin kirasını ödeyemeyemezken, ocağının elektrik parasını ödeyemezken Türkmenlere yardım ulaştıran Büyük Birlik Partilileri, Alperenleri alınlarından öpüyorum, Allah razı olsun." diye konuştu.

Konuşma sonrası Destici, partililere Bayırbucak'a yaptıkları yardımlardan dolayı plaket verdi. CİHAN
<< Önceki Haber BBP Lideri Destici: Bunlar gizli PKK'lı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER