Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün yeni hedefi Afrika ve Polonya


Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü, Afrika kıtasının en gelişmiş ekonomilerinden olan Güney Afrika'ya ve Avrupa Birliği'nin en önemli perakende pazarına sahip ülkelerinden Polonya'ya açılmayı hedefliyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliğiyle devam eden Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi, sektörün dünyaya açılmasına öncülük ediyor. Ekonomi Bakanlığı'nın 4,5 milyon dolara kadar destek verdiği proje kapsamında geçen aylarda ABD'de sektör temsilcileri ile buluşan Bursalı firmalar, şimdi de farklı pazarlarda 'Bursa' imzasını ulaştırmak için yol haritaları belirliyor. BTSO Hizmet Binası'nda düzenlenen toplantıda, sektörün geleceği masaya yatırıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, sektörün Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 80'ine sahip olduğunu belirterek, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün dünyaya açılmasını hedeflediklerini kaydetti. Ur-Ge projelerinin sektörün küresel arenada rekabetini güçlendirmesinde büyük rol oynadığını ifade eden Kuş, "Firmalarımızın ihracat potansiyelini arttırma noktasında herkese büyük görevler düşüyor. BTSO olarak BEKSİAD ve sektörün değerli temsilcileri ile ortak hareket etmeye devam ediyoruz. Çünkü sektörlerin geleceğini işbirliği kültürümüz belirleyecektir." dedi.

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, Ur-Ge Projesi'nde 30'u aşkın firmanın yer aldığını hatırlattı. Sektörün artık farklı pazarlarda da rol alması gerektiğine dikkat çeken Atalay, ihracat yapılan ülke sayısının artırılması gerektiğini kaydetti. MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses ise kentin ihracatına büyük katkı sağlayan bebe çocuk konfeksiyonu sektörünün farklı pazarlarla aktif oyuncu olması için beraber hareket etmenin önemine işaret etti.

Toplantıda, sektör temsilcilerine Afrika kıtasının en gelişmiş ekonomilerinden olan Güney Afrika ve Avrupa Birliği'nin en önemli perakende pazarına sahip ülkelerinden Polonya hakkında sunum gerçekleştirildi. Hedef pazardaki ülkelerin avantajları ve sektörel rakamlarının paylaşıldığı programda, ayrıca Ur-Ge projesi kapsamında devam eden eğitim süreçleri ve uluslararası fuarlara katılım konusu masaya yatırıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün yeni hedefi Afrika... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER