"Bediüzzaman'ı okusalardı tek adamın neden tehlikeli olduğunu anlarlardı"


HDP Parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, hak ve özgürlükler tehdit altındayken hükümet modelini tartışmanın birilerinin fantazisi olabileceğini ancak toplumun önceliği olmadığını belirtti.

Bilgen, "Muhafazkarların Abdulhamid'i ve Necip Fazıl Kısakürek okudukları kadar Bediüzzaman'ı da okusalardı meşrutiyet neden değerli, tek adam neden tehlikeli olduğunu daha iyi anlarlardı" dedi.

HDP'li Bilgen, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, başkanlık sistemi tartışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bilgen, "Başkanlık ya da parlamenter sistem her ülkeye göre değişebilir ama hukuk devleti ve demokrasinin olmazsa olmazları vardır. Hak ve özgürlükler tehdit altındayken hükümet modelini tartışmak birilerinin fantazisi olabilir ama toplumun önceliği değil" değerlendirmesinde bulundu.

Meşruiyeti ihanet olarak gören padişaha itaati Allah'a itaat kabul eden zihniyetin başkanlık tartışmalarıyla yeniden hortladığına işaret eden Bilgen, "Muhafazakarlar Abdulhamid ve Necip Fazıl Kısakürek kadar Bediuzzaman'ı da okusaydı meşrutiyet neden değerli, tek adam neden tehlikeli daha iyi anlarlardı. Tarihte başkanlığa örnek bulup yargının gücüne hukukun üstünlüğüne dair örneklerin üstünü örtmek, hayal dünyasını nostaljiyle süslemektir" ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber "Bediüzzaman'ı okusalardı tek adamın neden tehlikeli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER