Gürsel Tekin'den AKP ve İsrail'e ezan tepkisi

İsrail hükümetinin ezan sesini kısma kararına CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin tepki gösterdi.

Gürsel Tekin'den AKP ve İsrail'e ezan tepkisi

İsrail’de hükümetin hafta sonunda aldığı, Küdus başta İsrail’deki tüm camilerde ezan sesinin kısılması anlamına gelen ”camilere gürültü kontrolü” kararına AKP hükümeti sessiz.

İsrail’in kararına tepki, CHP’den geldi. Böyle olunca da, Filistinliler’in haklarını, hukukunu ve inançlarını korumak da, Türkiye’deki ana muhalefete kaldı.

"ZULÜM…”

İsrail’in yaptığının “zulüm” olarak nitelendiren, inanç özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olduğunu söyleyen Tekin, açıklamasında “Filistinlilerin inanç haklarının takipçisi olacağız” dedi.

İsrail’in sesini kısmak istediği camiler arasında Kubbet üs Sahra da bulunuyor

TEKİN’DEN AKP’YE “BU NE ZAVALLILIK…”

AKP’nin bu konudaki sessizliğine ise “bu ne zavallılıktır” diye tepki gösteren Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yönelik “İsrail ezanın sesini kısıyor, sizin hiç sesiniz çıkmıyor. Daha İsrail’le anlaşır gibi olduğunuz anda, Filistin davasını da, Filistinlileri de terk ettiniz. Filistin’deki ezanların sesine de, Filistinliler’e de biz sahip çıkacağız” ifadesini kullandı. Tekin şöyle konuştu;

“İsrail’le varılan ön anlaşmadan mı, yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi “İsrail’e ihtiyacımız olduğundan mı” bilinmez, normalde böyle bir kararda yeri göğü inletmesi gereken AKP hükümetinden hiç ses çıkmadı. Keza, Mısır’da Müslüman Kardeşler’e yönelik darbe sonrasında Rabia işaretiyle dünyaya meydan okuyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da hiçbir tepki gelmedi. Filistinliler’in haklarını korumak da yine CHP’ye kaldı.”

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu’nun hafta sonunda Bakanlar Kurulu toplantısında açıkladığı bu karar, Kudüs’teki Mescid-i Aksa olmak üzere, İsrail’deki tüm camilerin ezan seslerini kısmak anlamına geliyor.

<< Önceki Haber Gürsel Tekin'den AKP ve İsrail'e ezan tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER