Belçika Başbakanı basını tehdit eden sözcüsünü uyardı: Kabul edilemez söylemler

Belçika Başbakanı basını tehdit eden sözcüsünü uyardı: Kabul edilemez söylemler

Belçika Başbakanı Charles Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel ziyareti boyunca soru sansürünü aşan muhabirleri tehdit eden sözcüsünü uyardı. Michel, sözcüsü Frederic Cauderlier'in tutumunu "kabul edilemez söylemler" olarak tanımladı.

Pazartesi akşamı sözcüsü Frederic Cauderlier'in sebep olduğu 'basına tehdit' polemiği hakkında Belga Haber Ajansı'na konuşan Başbakan Charles Michel, Cauderlier'i uyardığını söyledi. Basına yapılan baskıyı "kabul edilemez söylemler" olarak tanımlayan Michel, basın özgürlüğünün tartışılamaz olduğunu vurguladı.

Polemikler, Erdoğan'ın Brüksel ziyareti boyunca Michel ile görüşmesinin ardından, iki gazetecinin soru sansürünü aşarak iki lidere de soru sorma teşebbüsünde bulunması ve buna karşın Michel'in Sözcüsü Cauderlier'in tehditkar tavırlar takınmasından doğmuştu. Soru almak istemediğini belli eden Türk tarafına soru sorma teşebbüsüne sert çıkan Caurdelier, "peşini bırakmayız" şeklinde tehditler savurmuştu.

Belçika'nın gündemine oturan muamele başta muhalefet olmak üzere birçok farklı kesimin ciddi tepkisine sebep oldu. Hükümet, "misafirinin kötü huylarını kapmakla" eleştirildi.

Cauderlier, sansürün aşıldığını gösteren görüntülere ilişkin çekimi yapan Devlet Kanalı RTBF Muhabiri Tristan Godeart'a "Bu görüntüler hiçbir şekilde yayınlanmayacak. Anladın mı? Bu ciddi bir hata ve peşini bırakmayacağız. Sen böyle mi çalışmak istiyorsun? Devam et ama bu böyle uzun sürmez. Sana net söylüyorum" ifadesini kullanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika Başbakanı basını tehdit eden sözcüsünü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER