Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Erbil'de


Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders Erbil'e geldi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dışişleri Sorumlusu Felah Mustafa ile bir araya gelen Reynders, Belçika olarak her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Belçika Dışişleri Bakanına teşekkür eden Felah Mustafa, Belçika'nın Kürt Yönetiminin yanında yer alması kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Irak Şam İslam Devletine (IŞİD) karşı verilen mücadelenin son durumu değerlendirdiklerini belirten Mustafa, " Peşmerge'nin IŞİD'e karşı verdiği mücadele tüm insanlık adına verilen bir mücadeledir. Geçen her gün uluslararası desteğin arttığını görmekteyiz. Belçika'nın böyle bir dönemde buraya gelmesi büyük anlam ifade ediyor. Tekrar kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders ise, Peşmerge'nin verdiği mücadeleden hayranlık duyduğunu dile getirdi. IŞİD terör örgütünün sadece Kürt Yönetimi ve bölgeyi tehdit etmediğini vurgulayan Reynders, herkesin omuz omuza vererek IŞİD'in karşında durma görevi olduğunu söyledi.Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin tüm etnik gruplara bağrını açtığını söyleyen Reynders, Belçika olarak her türlü yardıma hazır olduklarını kaydetti.

Reynders sözlerine şöyle devam etti:" Azınlıkta olan etnik grupların temsilcileri ile bir araya geldim. Herkes burada kendini güvende hissettiğini dile getirdi. Kürt Yönetimin farkındalık gözetmeden tüm etnik gruplara kapılarını açması takdire şayan bir davranış."

CİHAN
<< Önceki Haber Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Erbil'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER