Belçikalı bakan, teröristin Müslümanlar tarafından kollandığını iddia etti


Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Paris saldırılarının şüphelisi Salah Abdeslam'ı bulamamalarının ardında Brüksel'deki Müslüman toplumunun kendisine yardım etmesinin yatıyor olabileceğini söyledi.

Hollanda Devlet Kanalı'nın (NPO1) Buitenhof programında konuşan Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon tartışmalara sebebiyet verecek açıklamalarda bulundu. Jambon, şu an hala kaçak olan terör zanlısı Salah Abdeslam'ın Belçika'daki Müslüman toplumundan yardım alıyor olabileceğini iddia etti. Jambon, "Brüksel'de yaşayan Müslümanların kaçak terörist Salah Abdeslam'a yardım ediyor olabilir. Tek başına saklanması imkansız ve toplumdan aldığı yardımın zannettiğimizden daha büyük olma ihtimali yüksek." şeklinde konuştu.

Terorist Salah Abdeslam'ın yakalanması durumunda ülkedeki güvenlik önlemlerinde herhangi bir değişiklik olmayacağını söyleyen Jambon, şunları kaydetti: "Kaçak terörist Salah Abdeslam'ı yakaladığımızda Belçika'daki terör tehdit seviyesinde bir değişiklik olmayacak. Şu anda yine tehditler var ve bunun ne kadar süreceği belirsiz."

"MOLEENBEEK TEMİZLİK PLANINI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ"

Teröristlerin Brüksel'in Molenbeek semti ile bağlantılı olmasının ardından İçişleri Bakanı Jambon 'temizlik planı' sunmuştu. Jambon, bununla ilgili gelecek günlerde hazırlamış oldukları planı, dünyaya duyuracakları söyledi.

Molenbeek Belediyesi'nin yıllardır resmi kayıt tutmadığını ve kimin nerede yaşadığına yönelik bir kayıt olmadığını da şaşkınlıkla öğrendiklerini belirten Jambon, bölgesel yönetimi eleştirdi. Jambon şöyle devam etti: "Planımızda öncelikle kimin nerede yaşadığına dair bir sistem kurularak kayıt tutulacak. Terör faaliyetlerini destekleyen illegal ekonomi ile daha sıkı mücadele edeceğiz."bakan-teroristin-Muslumanlar-tarafindan-kollandigini-iddia-etti-1989630.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Belçikalı bakan, teröristin Müslümanlar tarafından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER