Belediye Başkanı Kul, Maliye Bakanı Şimşek'e ilçenin sorunlarını anlattı


Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ile birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti. Başkan Kul, Maliye Bakanı Şimşek ile Terme Belediyesi binasının içerisinde hizmet veren Vergi Dairesi'nin taşınması ve Belediye'nin vergi borçlarına karşılık gayrimenkul verilerek borç mahsubu yapılması konularını görüştü. Başkan Kul Belediye'yi mali istikrara kavuşturmak istediklerini belirtti.

Her yaptıkları çalışmada kazananın Terme halkı olması bilinci ile hareket ettiklerine vurgu yapan ve ziyaret hakkında açıklamada bulunan Başkan Kul, "Belediyemizin mevcut binasındaki birinci katında hizmet veren Vergi Dairesi'nin yeni bir yere taşınarak kurumumuzun ihtiyacı olan birinci katın belediyemize verilmesini talep ettik. Yeni büyükşehir yasasıyla beraber oluşan durumda nüfusumuz iki katından fazla arttı, alanımız yedi kat arttı, sekiz olan müdürlük sayısı 18'e çıktı, 1 olan başkan yardımcı sayısı 5'e çıktı ve mevcut binamız yeni büyükşehir belediye yasasıyla oluşan duruma ihtiyaca cevap vermiyor. Bu durumun acil olduğunu ve vergi dairesinin yeni yere taşınmasını talep ettik." dedi.

"FAİZ YÜKÜNDEN KURTULMAK İSTİYORUZ"

Mahalli idareler seçimleri üzerinden geçen bir yıllık zaman içerinde vergi dairesine olan borcun 840.000,00 TL.'lik kısmını ödediklerini sözlerine ekleyen Kul: "Bir yandan kişi ve kurumlara olan borçlarımızı öderken diğer taraftan ilçemizin kalkınması için gerekli projeleri hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. Belediyemizin kalan yaklaşık 7.597.000,00 TL. vergi borcuna karşılık gayrimenkul verilerek borç mahsubu yapılması hususunda talepte bulunduk. Terme Belediyesi olarak hem kurumumuzu faiz yükünden kurtarmak hem de borçsuz bir belediye ile vatandaşlarımıza sunulan hizmet kalitesini arttırmak istiyoruz. Sorunumuza gösterdiği ilgi nedeni ile Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek'e teşekkür ediyorum." açıklamalarında bulundu.
Mali Bakanı Mehmet Şimşek Terme Belediyesi'nin talepleri karşısında çalışmaların hemen başlatılması talimatını verdiğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Kul, Maliye Bakanı Şimşek'e ilçenin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER