Belediye TV stüdyosunu yıktı, sahibi tepki için deve kesti


Gaziantep merkezli uydudan yayın yapan, bünyesinde Bahartürk ve TV27 televizyonlarını bulunduran Baharoğlu Medya Grubu'nun stüdyo olarak kullandığı bina kaçak olduğu gerekçesiyle Şahinbey Belediyesi tarafından yıkıldı. Yapılan yıkıma tepki gösteren Baharoğlu Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baharoğlu yıkım öncesinde deve kestirdi, ilahi grubu da ezgiler seslendirdi. Stüdyo binasının yıkımında TV kanalının bazı muhalif yayınlarının etkisinin olduğu ileri sürüldü.

Gaziantep sabah saatlerinde ilginç bir yıkıma şahit oldu. Alleben Göleti'nin karşısında Baharoğlu Medya Grubu'na ait binaya sabah erken saatlerde AK Partili Şahinbey Belediyesi'ne bağlı zabıta ve yıkım ekipleri geldi. Daha önceden tebliğ edilen yıkım kararı öncesinde grubun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baharoğlu da binaya geldi. Burada basın mensuplarının önünde ilk olarak deve kesimi gerçekleştirildi. Ardından da iş makinesi, üst katı tamamen çadırdan yapılan binaya kepçeyi vurdu. Yıkım işlemi gerçekleştirilirken ilahi grubu da ezgiler seslendirdi. Yıkımın yapıldığı binada medya grubunun 'bağımsızlık' ilkesini vurguladığı yazı ise ilginç bir görüntü oluşturdu.

Yapılan yıkımla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Baharoğlu, girişimi ironik bir dil kullanarak eleştirdi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun 5 yıldır binayı yıkacağını ve bugün yıkımın gerçekleştiğini aktaran Baharoğlu, "Kendisine çok teşekkür ederiz. Kendi işini yapar. Biz de bir medya kuruluşuyuz. Böyle çok güzel oldu. Ellerine sağlık." ifadelerini kullandı.

Yıkılan binanın yaz günlerinde televizyon stüdyosu olarak kullanıldığını hatırlatan Baharoğlu, "Kaçak olduğunu söylüyor. Doğrudur kaçak. Gaziantep'in yüzde 87'si kaçak. Buradan başladı. İnşallah buradan da devam eder. Kendisine yakışır bir şekilde Gaziantep'i kaçak yapıdan kurtarır, güzel şeyler yapar, biz de kendisini kutlarız. Buradan başlamasının amacı, o kendisinin bileceği iş. İstediği yerden başlar. Bir basın kuruluşundan başlarsa, kökünü de yıkarsa, Gaziantep'in yüzde 87'sini yıkmış olacak. Biz de kendisini alkışlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"İKİNCİ BİR YERİMİZ DAHA VAR, ORAYI DA YIKARSA TEŞEKKÜR EDECEĞİZ!"

Yıkımın, yapılan yayınlarla bir ilgisi olup olmadığı yönündeki soruyu da cevaplandıran Baharoğlu, "O kadar hafife alacağını zannetmiyorum. Başkanımız aklı başında bir insan. Böyle kapris yapacak, bir basın kuruluşunu suçlayacak kadar zayıf olacağını düşünmüyorum. Ben buna katılmıyorum. Başkanımız aklı başında, onurlu. Buradan başladıysa mutlaka gitmesi lazım. Gider diye de düşünüyorum. Çünkü bu kendine yakışır. Geldiği için kendisine çok teşekkür ederim. İkinci bir yerimiz daha var. Orayı da yıkarsa kendisine teşekkür edeceğim." diye konuştu.

Baharoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Biz vahşi değiliz. Ülkemizi, vatanımızı, devletimizi severiz. Başkanı severiz, sevmeyiz. Bu bizim hakkımız. Ama başka belediye başkanlarını seviyoruz. Lazım, ihtiyaç. Kaçak yapıya müsaade etmemesi lazım. 5. kata kadar vermemesi lazım. Bu kadar insanları garaj tapulu evlerde oturtup mağdur etmemesi lazım. Kendi bölgesinde aşağı yukarı 2 binin üzerinde garaj tapulu ev var. Bu kadar insan mağdur edilmemeli. Herhalde bu bir toparlanma zamanıdır. Toparlayacak, Gaziantep'i güzelleştirecek. Biz de sonuna kadar arkasındayız. Başkanımız değerli bir başkan. Çok güzel, büyük işler yaptı. En büyük camiyi, parkı yaptı. En büyük yıkımı yaptı, kentsel dönüşüm adı altında. Her nedense cadde üstlerini, acaba kıymetli olduğu için mi diye aklımıza geliyor ama öyle olduğunu da zannetmiyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Belediye TV stüdyosunu yıktı, sahibi tepki için deve kesti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER