Belediyeler el değiştirebilir

Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda, belediyelerin mallarına el koymanın ve işlem yapma yetkilerinin ellerinden alınmasının yolu açılıyor.

Belediyeler el değiştirebilir

TBMM Başkanlığı’na sunulan Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na göre, İçişleri Bakanlığı belediyelerin mallarına el koyabilecek.

Tasarı yasalaşırsa mahkemeler tedbir ve yürütmeyi durdurma kararı veremeyecek.

Taşınmazlar

Torba tasarıda yer alan düzenlemelere göre…

* İçişleri Bakanlığı’nın, güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ile il özel idareleri dahil mahalli idareler ve diğer kamuya ait taşınmazlar bakanlığa verilecek. Taşınmazın bedeli valiliklerce tespit edilecek.

* Belediye ve bağlı idare imkanlarının terör veya şiddet olaylarına dolaylı ya da doğrudan destek sağlamak amacıyla kullanıldığının valilik tarafından belirlenmesi durumunda bu yönde kullanılan belediye ve bağlı idare taşınırlarına mahallin en büyük mülki idare amiri tarafından el koyulabilecek.

Görevlendirme

* Belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları nedeniyle görevinden uzaklaştırılması veya tutuklanması halinde içişleri bakanı ya da vali bu kişilerin yerine bir kişiyi görevlendirebilecek. Görevlendirilecek kişinin seçilme yeterliliğine sahip olması şart.

* Belediye başkanı ya da başkan vekili görevlendirilen belediyelerde bütçe ve muhasebe iş ve işlemleri valilik onayı ile defterdarlığa veya mal müdürlüğüne gördürülebilecek.

* Belediye hizmetlerinin aksatılmasının terör veya şiddet olaylarıyla mücadeleyi olumsuz etkilediğinin ya da etkileyeceğinin belirlenmesi halinde valilik bu hizmeti Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, il özel idaresi veya kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla yaptırabilecek.
<< Önceki Haber Belediyeler el değiştirebilir Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER