Belek'teki otellerin kalitesi G-20 heyetlerini şaşkına çevirdi


Antalya, 15-16 Kasım tarihlerinde yapılacak G-20 zirvesinde dünya liderlerini ağırlayacak. Aylar öncesinden başlayan hazırlıklarda sona yaklaşıldı. Zirvenin gerçekleştirileceği Belek adeta yeniden düzenlendi. Her ülkenin bir otelde konaklaması planlandı. Liderlerinin misafir edileceği konaklama tesisini incelemek ve çalışmaları yerinde görmek için günler öncesinden Antalya'ya gelen ülke heyetleri ise otellere hayran kaldı. ABD heyetinin konaklayacağı Calista Otel'in Genel Müdürü ve Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, "Gelen heyetler bizim ülkemizdeki sistemi bilmediklerini, otellerimizin bu kadar güzel olacağını tahmin edemedikleri için inanılmaz bir şaşkınlık ve memnuniyet içerisindeler. Her gün onlarca teşekkür alıyoruz." dedi.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin liderlerini buluşturacak G-20 zirvesi için Belek'te 28 otel kullanılacak. Dünyanın yakından takip edeceği zirveye oteller de hazırlandı. Hizmet kaliteleriyle öne çıkan otellerin alt yapıları ve çevre düzenlemeleri yenilendi. Otel çalışanları VIP eğitiminden geçirildi. Özellikle İngilizce ve servis konusunde eksikler tamamlandı. G-20 döneminde oteller normal kapasitelerinden yüzde 20 daha fazla personelle hizmet verecek.

KIZILDAĞ: BELEK G20'YE HAZIR

Belek bölgesi otellerinin G-20'ye hazır olduğunu belirten POYD Başkanı Ali Kızıldağ, "Oteller olarak hazırız. Çevre ve altyapıyla ilgili hala çalışmalar devam ediyor. Biz otelimize işe giderken her gün yeni bir yerin tamamlandığını görüyoruz. İnşallah çok kısa sürede eksiklerimizi giderir, altyapı, çevre ve oteller olarak da çok güzel bir hizmeti sunarız." ifadesini kullandı.

Hazırlıklar devam ederken bir yandan da ülke heyetlerini ağırladıklarını anlatan Kızıldağ, "Çok ilginç bir şey, bu gelen heyetler bizim ülkemizdeki sistemi bilmedikleri, otellerimizin bu kadar güzel olacağını tahmin edemedikleri için inanılmaz bir şaşkınlık ve memnuniyet içerisindeler. Her gün onlarca teşekkür alıyoruz. Yani normal bizim tatilci misafirlerden aldığımız tebrik ve teşekkürlerin 20 katı heyetlerden teşekkür alıyoruz diyebilirim. Bunlar da hakikaten çok önemli bürokratlar. Önceden teknik, güvenlik veya ülke başkanlarının danışmanları, sekreterleri, seyahatlerini organize eden seyahat birimleri geliyor. Buna benzer toplantılar nedeniyle dünyanın her yerine giden profesyonel insanlar. Biz, 'Böyle bir şey görmedik. bugüne kadar yaşamadık' diyorlar." şeklinde konuştu.

Bu kişilerin otellerin güzelliği ve verilen servis kalitesine hayran kalmanın yanı sıra ençok 'herşey dahil' sistemini çok beğendiklerine işaret eden POYD Başkanı, G-20'nin ülke turizmine çok olumlu yansıyacağını ifade etti. G20'nin Türkiye, Antalya, Belek bölgesi için reklam ve pazarlama değerinin parayla ölçülemeyeceğine değinen Ali Kızıldağ, sözlerini şöyle tamamladı: "1,5 milyar dolar rahat derim. Bunun ölçülmesi çok zor. Dünyanın her yerinde Türkiye'yi bilmeyen, tanımayan insanların 'Türkiye neresi?' diye bile meraklarının uyanacağını düşünüyorum. Düşünün her haber kanalında, her gazetede, dergide, internet portallarında, aklınıza gelebilecek her türlü mecrada Türkiye ile ilgili yayın göreceğiz. Parasal değeri ölçülemez."

POYD Başkanı, zirve sebebiyle bölgenin 20 yılda yapılabilecek bir alt yapıya kavuştuğunu da dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Belek'teki otellerin kalitesi G-20 heyetlerini şaşkına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER