BELKO'da 'ithal' diye linyit kömür satılması TBMM gündemine getirildi


CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'da BELKO Satış Depoları'nda 'ithal kömür' diye düşük kaliteli linyit kömür satılmasına neden göz yumulduğunu sordu.

Levent Gök, TBMM Başkanlığı'na İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yazılı cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde "Ankara'da çeşitli semtlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BELKO Şirketi'nin satış depolarında ithal kömür adı altında düşük kaliteli yerli linyit kömürünün ithal kömür fiyatıyla satıldığı yolunda şikâyetler yoğunlaşmış bulunmaktadır. Hava kirletici özelliğinin yanı sıra düşük kalorili ve dayanıksız olan linyit kömüre ithal kömür fiyatı üzerinden para ödeyen yurttaşlar, kömürün çabuk bitmesi, az ısıtması ve havayı kirletmesi üzerine şikâyette bulunduklarında, 'getirin değiştirelim' diye yanıtlanmışlardır." izahında bulundu.

CHP'li Gök bu bağlamda, Bakan Efkan Ala'ya şunları sordu: "Ankara'da BELKO'ya bağlı kaç adet kömür satış birimi vardır, bunlar hangi semtlerdedir?
Bu kömür birimlerinden satılan kömür miktarı aylık olarak semt semt ne kadardır? Kömür nerede depolanıp torbalanmaktadır?
İthal kömür adı altında düşük kaliteli linyit kömürünün satılmasına ilişkin bir kurul kararı var mıdır?
Varsa hangi kurulda, hangi gerekçeyle böyle bir karar alınmıştır?
Böyle bir karar alınmamışsa, yapılan şikâyetler değerlendirilmiş midir? Vatandaşların kandırılmasına ve mağdur edilmesine ve Ankara'da hava kirliliğine neden olan bu uygulamanın sorumluları araştırılmış mıdır?
Sorumlular saptanmışsa ne işlem yapılmıştır?
Kömür satış noktaları denetlenmekte midir? Denetim biçimi ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?
Ankara'da kömür kullanan konut sayısı nedir? Bu konutlarda yakılan kömür miktarı ne kadardır?
Kömür satışındaki olumsuzlukların Ankaralıları mağdur etmesine ne zaman, nasıl son vereceksiniz?" CİHAN
<< Önceki Haber BELKO'da 'ithal' diye linyit kömür satılması TBMM gündemine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER