Beş yıldır gençlerle yaşlıları buluşturuyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projesi, gençlerle yaşlılar arasındaki kuşak çatışması ve empati noksanlığına ilaç oldu. Beş yıldır uygulanan "Gençler Yaşlılar El Ele" projesi sayesinde bini aşkın genç, 500'e yakın yaşlıyla buluştu, iki kuşak arasında sevgi köprüsü kuruldu. Beşinci dönemine giren projeye, bu yıl Gaziemir Belediyesi de destek veriyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılında hayata geçirdiği "Gençler Yaşlılar El Ele" projesinde beşinci dönem başladı. Gönüllü gençlerin, belediyenin belirlediği yaşlıları ziyaret etmesi ve birlikte etkinliklere katılarak karşılıklı paylaşımda bulunması esasına dayanan projede katılımcı sayısı da arttı. Beşinci yılın sonunda gönüllü gençlerin sayısı bine, yaşlıların sayısı 500'e ulaştı. Yeni dönemin başlangıcı dolayısıyla Gaziemir'de düzenlenen etkinlikte bu yıl ilk kez eşleşen gençlerle yaşlılar birbiriyle tanıştı. Gaziemir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Ataevi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nin üyeleri de projeye dahil oldu.

'BENİM ÇOCUĞUM YOK, BÜTÜN GENÇLER ÇOCUĞUM OLDU'

Giderek artan yaşlı nüfusun psikososyal rehabilitasyonuna destek olunması, gençlerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almasının sağlanması, kuşaklar arası eşitlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi gibi amaçlar taşıyan projenin yeni ve eski katılımcıları kısa sürede kaynaştı. Projede üç yıldır yer alan 81 yaşındaki Sevim Dinç, bu yıl kendisine eşlik edecek Burak Özşen ve Havva Nur Yağlı'ya sevgiyle sarılırken şunları söyledi: "Benim gibi tek başına yaşayan bir kadın için terapi oluyor. Benim çocuğum yok, onun için bütün gençler benim çocuğum. Geçen yılki çocuğum, hala Antalya'dan arayıp hatırımı soruyor. Çok mutlu oluyorum."

'ONLAR GELDİĞİ ZAMAN ÇOK MUTLU OLUYORUM'

68 yaşındaki Serpil Eğilmez de ilk günden bu yana içinde yer aldığı projenin, hayatına yeni bir renk kattığını ifade etti. Gençler evine geldiği zaman büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Eğilmez, "Ben onlar geldiği zaman çok mutlu oluyorum. Hazırlıklar yapıyorum. Torunum şehirdışında olduğu için onları torunum yerine koyuyorum. Hepsini çok seviyorum." diye konuştu. Projenin genç gönüllüleri de birlikte zaman geçirdikleri yaşlılardan hayata dair çok şeyler öğrendiklerini belirterek, onlardaki enerjiye hayran olduklarını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Beş yıldır gençlerle yaşlıları buluşturuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER