Bozkır: AB İlerleme Raporu'nun basın önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum


Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, AB İlerleme Raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AB İlerleme Raporu'nun sadece Avrupa Birliği'nin bir kağıdı olmadığını belirten Bozkır, "Ortak çıkarlarımız için, geleceği birlikte yürümemiz için bir kağıt olması gerekir. Bu yılki raporun içinde katıldığımız bölümler var, katılmadığımız bölümler var. Ben bu tip belgelerin basın önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Her konunun bir mahremiyeti vardır. O mahremiyete riayet ettiğiniz sürece de yarar sağlarsınız." dedi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda eski Avrupa Birliği Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, kayıt yaptırdı. Bozkır, kayıt sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye olarak terörle mücadelede ve terörün yarattığı tahribat bakımından çok tecrübeli bir ülke olduğumuzu belirten Bozkır, "Bizim de çok canlarımız bu yolda yitirildi. Çok büyük sayıda şehitler verdik. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. Dünyanın karşı karşıya olduğu yeni ortamla belki de Türkiye'nin tecrübeleri paylaşılarak bunun üstesinden gelmeye çalışılacak." şeklinde konuştu.

Gerek Avrupa Birliği platformlarında gerek dünya platformlarında olsun Türkiye'nin artık sözünün geçerli olduğu, oyunun bir parçası olduğu ve tecrübelerinden yararlanılan bir ülke konumuna geleceğini savunan Bozkır, "Ümit ediyorum bunun kaynakları kurutularak dünyanın karşı karşıya olduğu bu sorundan da tamamen kurtulmuş olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, "G-20'den ne bekliyoruz?" sorusuna Bozkır, şu cevabı verdi: "Başta ekonomik bir platform olarak düşünülmesine rağmen artık aynı zamanda siyasi bir platform olarak nitelendirmek doğru olur. Birleşmiş Milletler'in özellikle Güvenlik Konseyi'nin yapısı itibariyle dünyanın sorunlarına çözüm bulamadığı ve bu yapı itibariyle de kapsayıcılığını yitirmekte olduğu bir ortamda G20 aslında bütün önemli ülkeleri bir araya getirerek önemli siyasi kararların da ekonomik kararların da alınabileceği bir platform haline geldi. Tabiatıyla böyle önemli bir anda Türkiye'nin G20 grubunun başkanlığını yapması, Cumhurbaşkanımızın bütün oturumları yönetirken hem Türkiye'nin görüşlerini hem de dünya ile ilgili çözüm önerileri dile getirmesi önemli bir adım oldu. Bütün dünyanın gözlerinin olduğu Antalya sanıyorum Türkiye'nin konumu bakımından da önemi bakımından da ayrı bir anlam ifade ediyor."

"Avrupa Birliği İlerleme Raporu çok mu ağır?" sorusu üzerine ise Bozkır, "AB İlerleme Raporu sadece Avrupa Birliği'nin bir kağıdı değildir. Ortak çıkarlarımız için, geleceği birlikte yürümemiz için bir kağıt olması gerekir. Bu yıl ki raporun içinde katıldığımız bölümler var, katılmadığımız bölümler var. Gayet tabi tenkitler olacak. Bunlarla ilgili olarak doğru buluyorsak bu tenkitlerin gereğini yaparız. Şayet haksız bir tenkit olduğunu veyahut haksız bilgiler yer aldığını düşünürsek her yıl olduğu gibi bunu komisyonla yazılı olarak paylaşırız. Ben bu tip belgelerin basın önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Her konunun bir mahremiyeti vardır. O mahremiyete riayet ettiğiniz sürece de yarar sağlarsınız. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde ümit ediyorum ki yeni hükümetle birlikte yeni hükümetimiz direktiflerin doğrultusunda bunun gereği yapılacaktır." sözlerini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Bozkır: AB İlerleme Raporu'nun basın önünde tartışılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER