Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı Sompo Japan ile sponsorluk anlaşması yaptı

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı Sompo Japan ile sponsorluk anlaşması yaptı

Türkiye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı isim sponsoru olarak Sompo Japan Sigorta ile anlaştı.

BJK Akatlar Arena'da düzenlenen bir törenle yapılan sponsorluk imza törenine, sigorta şirketi yöneticileri, Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman katıldı.

İmza töreni esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Orman, Beşiktaş'ın sponsorluk anlaşmalarında seçici davrandığını belirtti. Başkan Fikret Orman, "Göreve geldiğimizden bu yana en önem verdiğimiz konulardan bir tanesi sponsorluklardı. Bu anlaşmalarda çok seçici olduk. Bugün de bir yeni anlaşma yapıyoruz." diyerek, şöyle konuştu:

"Dünyanın en önemli sigorta şirketi ile basketbol takımımız için ana sponsorluk imzası atıyoruz. Bizim anlaşmalarımız genelde uzun dönem oluyordu fakat sigorta şirketi yabancı bir şirket olduğundan bütçe konularını henüz hesaplamadıkları için anlaşmanın tüm detayları zaman içinde netleşecek. Uzun soluklu bir anlaşma olmasını umuyorum.

Bu salon bize yetmiyor. Biliyorsunuz maçlarımızı artık Sinan Erdem Spor Salonun'nda yapacağız. 3 maçı seyircisiz Akatlar'da oynayacağız. Taraftarlarımızdan ricam biraz daha duyarlı olmalarıdır. Çünkü seyircisiz maçlar hiç iyi olmuyor. Şimdi 12 bin kişilik bir kompleks yapmak için gerekli izinleri alıyoruz.

Futbol takımı için Coca – Cola ile bir anlaşma yaptık. Önemli markalarla anlaşmalar yapıyoruz. Artık stat için tribün sponsorluklarının anlaşmaları için uğraşıyoruz. Biz geldiğimiz dönemde futbol takımının sponsorluk geliri 4 - 5 milyon dolar civarındaydı şimdi ise 40- 50 milyon dolar civarında."

Sompo Japan yetkilisi Shinobu Arimoto ise yaptığı açıklamada, "Beşiktaş gibi bir kulübe sponsor olduğumuz için gurur duyuyorum. Türkiye'nin en eski kulübü ve en tanınmış kulüplerinden bir tanesi, geçmişte futbolcu İlhan Mansız'a yapılan anlaşmalarda tanınırlık artmıştı şimdi daha da artacak diye düşünüyorum." dedi.

Törenin ardından Beşiktaş Erkek Basket Takımı ile törene katılanlar bir pasta keserek anlaşmayı kutladı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da, Arimoto'ya üzerinde Sompo Japan Sigorta yazan bir Beşiktaş forması hediye etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı Sompo Japan ile sponsorluk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER