Biat etmeyen tasfiye edilecek

Yüksek yargıyı tamamen tasfiyeyi öngören yasa tasarınına tepkiler artarak sürüyor. Yüksek yargının iktidarın kontrolüne girmesi anlamına gelen tasarıya her kesimden itirazlar var.

Biat etmeyen tasfiye edilecek

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, iktidara tamamen biat etmeyen bütün yargı mensuplarının ‘paralel' kılıfıyla tasfiye edileceğini söylüyor. Arslan, “Herkesin aklına gelmesi istenilen arka plandaki gerekçe ise bu kurumlardaki cemaatçi üyelerin tasfiye edildiği. Öyle mi? Değil! İkisi de tam doğruyu ifade etmiyor. Bu yasayla siyasi iktidara mutlak biat etmeyen tüm üyeler tasfiye edilecektir.” ifadelerini kullandı.


Sarı öküzü verdikleri gün bitti!

Yasa tasarısına dair sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Yargıçlar Sendikasından Hâkim Nuh Köse ise, “Yargıtay, Danıştay ve HSYK'nın kendini sosyal demokrat ve milliyetçi olarak tanımlayan üyeleri sarı öküzü verdikleri gün her şey bitti. Artık yürütmenin Yargıtay ve Danıştay'da kendileri gibi düşünmeyenlere gereksinimi kalmadı. Son 5.000 yargıç da atanınca oğlan bizim kız bizim.” ifadelerini kullandı.



Kaynak: Yeni Hayat
<< Önceki Haber Biat etmeyen tasfiye edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER